Siemens si-a regrupat la inceputul acestui an diviziile in trei mari sectoare, energie, industrie si sanatate, pentru a beneficia de tendintele mondiale de crestere, si a afisat profitul total al celor trei sectoare pentru trimestrul ce s-a incheiat la 30 iunie.

Profitul celor trei sectoare a avansat cu 33%, la 2,084 miliarde euro, datorita cresterii puternice in sectorul industrial si cel energetic, cel din urma beneficiind de dezvoltarea masiva a pietelor pentru productia energetica.

Comenzile noi au avansat in al treilea trimestru cu 26%, ajustat la efectele valutare, pana la 23,7 miliarde euro, in timp ce vanzarile au crescut cu 13%, la 19,2 miliarde euro, a anuntat miercuri compania.

Citeste si:

"Cifrele au fost uriase", a declarat un trader de la bursa din Frankfurt. Un sondaj efectuat de Reuters in randul a 14 analisti prevedea in medie o crestere de 14% a comenzilor si de 5,9% a veniturilor.

Profitul net a scazut cu 31%, la 1,42 miliarde euro, fata de anul trecut, cand Siemens detinea inca divizia VDO si a marcat un castig din transferul afacerii de telecomunicatii catre Nokia Siemens Networks.

Compania estimeaza ca, in 2009, conditiile economice la nivel mondial vor fi mai dificile, insa prevede in continuare o crestere la un ritm dublu fata de produsul intern brut global.