Grupul german Siemens a afisat o crestere peste asteptari a veniturilor si numarului de comezi, datorita proiectelor de amploare desfasurate in sectoarele de industrie si energie, ceea ce a dus la aprecierea actiunilor cu 6%.
Siemens si-a regrupat la inceputul acestui an diviziile in trei mari sectoare, energie, industrie si sanatate, pentru a beneficia de tendintele mondiale de crestere, si a afisat profitul total al celor trei sectoare pentru trimestrul ce s-a incheiat la 30 iunie.

Profitul celor trei sectoare a avansat cu 33%, la 2,084 miliarde euro, datorita cresterii puternice in sectorul industrial si cel energetic, cel din urma beneficiind de dezvoltarea masiva a pietelor pentru productia energetica.

Comenzile noi au avansat in al treilea trimestru cu 26%, ajustat la efectele valutare, pana la 23,7 miliarde euro, in timp ce vanzarile au crescut cu 13%, la 19,2 miliarde euro, a anuntat miercuri compania.

"Cifrele au fost uriase", a declarat un trader de la bursa din Frankfurt. Un sondaj efectuat de Reuters in randul a 14 analisti prevedea in medie o crestere de 14% a comenzilor si de 5,9% a veniturilor.

Profitul net a scazut cu 31%, la 1,42 miliarde euro, fata de anul trecut, cand Siemens detinea inca divizia VDO si a marcat un castig din transferul afacerii de telecomunicatii catre Nokia Siemens Networks.

Compania estimeaza ca, in 2009, conditiile economice la nivel mondial vor fi mai dificile, insa prevede in continuare o crestere la un ritm dublu fata de produsul intern brut global.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri