Romania ocupa locul intai in Europa din punct de vedere al ritmului de crestere a sectorului IT si locul doi, dupa Polonia, in ceea ce priveste piata de profil, a declarat directorul general ITC Networks, Doru Mardare, citat de NewsIn.
Sectorul IT din Romania creste anual cu cel putin 25%, iar la baza unei dezvoltari atat de dinamice sta in primul rand neimpozitarea fortei de munca din domeniu, dar si cota unica. Aceste doua elemente sunt completate de pozitia strategica geografica a Romanei, lucruri care impreuna incurajeaza investitii importante in acest sector", a precizat reprezentantul ITC Networks, companie la care a devenit, joi, actionar majoritar compania Luxoft, divizie al grupului rus IBS.

De asemenea, in opinia lui Doru Mardare, nivelul inalt de calificare a personalului autohton care activeaza in sectorul IT da o valoare deosebita pietei. "Romania are deja o traditie in formarea de buni ingineri IT si matematicieni. In plus, comparativ cu multe tari europene, in Romania, peste 80% dintre specialistii IT cunosc aprofundat limba engleza, si nu numai", a subliniat directorul general ITC Networks.

Luxoft, furnizor global de solutii si servicii IT, a anuntat joi achizitionarea a peste 90% din compania romaneasca de software ITC Networks. In ce priveste preluarea totala a firmei romanesti, reprezentantii grupului rus au mentionat ca in urmatorii 4-5 ani, Luxoft va achizitiona integral ITC Networks, in 18-24 luni urmand sa inceapa si procesul de rebranduire.

ITC Networks a fost infiintata in anul 2000, compania inregistrand o crestere anuala a veniturilor de 65% si un profit operational de 20% din cifra de afaceri, care s-a ridicat anul trecut la 25 milioane euro.

Luxoft este compania de dezvoltare software din cadrul grupului rus din domeniul IT - IBS Group, listat la Bursa din Frankfurt.

Grupul IBS a raportat in 2007 venituri operationale consolidate in valoare totala de 722 milioane dolari.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri