Motorola Inc, cel mai mare producator american de telefoane mobile, a raportat un profit net de 4 milioane dolari in al doilea trimestru, pe fondul cresterii vanzarilor, reusind astfel sa se mentina pe a treia pozitie din piata telefoanelor mobile, informeaza Reuters, citat de NewsIn.

Motorola a anuntat un profit net de 4 milioane dolari, dupa pierderile de 28 milioane dolari inregistrate in aceeasi perioada a anului trecut. Veniturile producatorului american au scazut la 8,1 miliarde dolari, fata de venituri de 8,7 miliarde dolari, raportate in perioada similara a anului trecut.

Titlurile companiei s-au apreciat cu 10%, la 8,5 dolari/actiune, dupa ce Motorola a anuntat ca nu estimeaza pierderi pentru acest an fiscal.

Motorola, care a inregistart pierderi ale cotei de piata in favoarea producatorului finlandez Nokia si a companiei sud-coreene Samsung Electronics Co, a vandut in al doilea trimestru 28,1 milioane de telefoane mobile, peste asteptarile specialistilor Reuters, care estimasera vanzarea a 26,6 milioane unitati.

Motorola preconizeaza castiguri per actiune de aproximativ 2 centi in al treilea trimestru, si castiguri anuale cuprinse intre 6-8 centi/actiune.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si
Telefoane ieftine: ce sa-ti cumperi cu banii ramasi dupa concediu