France Telecom a anuntat joi ca va plati pentru prima oara dividende interimare, dupa ce a afisat un profit semestrial ce a depasit usor estimarile, relateaza Reuters, citat de NewsIn.

Cel mai mare grup de telecomunicatii din Franta, ce desfasoara de asemenea operatiuni in Marea Britanie, Spania, Polonia si Africa, a inregistrat castiguri inainte de taxe, impozite, depreciere si amortizari (EBITDA) de 9,68 miliarde euro, in primele sase luni ale anului fiscal, pana la 30 iunie, comparativ cu 9,42 miliarde euro in aceeasi perioada a anului trecut.

Analistii estimau in medie castiguri EBITDA de 9,62 miliarde euro, potrivit unui sondaj Reuters. Grupul a anuntat ca va plati dividende interimare de 0,60 euro/actiune.

"Consiliul a decis sa plateasca de acum inainte dividende interimare in fiecare an", a declarat directorul financiar, Gervais Pellissier, in cadrul unei conferinte de presa.

Pellissier a spus in iunie ca oferirea de dividende actionarilor a devenit mai probabila dupa ce grupul a renuntat la o oferta de 40 miliarde dolari inaintata pentru grupul TeliaSoneria.

France Telecom a inregistrat in primul semestru un profit net de 2,68 miliarde euro, si venituri de 26,3 miliarde euro, in contextul in care analistii estimau un profit de 2,78 miliarde euro si venituri de 26,27 miliarde dolari.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si
Serviciile 4G, neinteresante pentru clienti: Preturile scad in Europa