France Telecom a anuntat joi ca va plati pentru prima oara dividende interimare, dupa ce a afisat un profit semestrial ce a depasit usor estimarile, relateaza Reuters, citat de NewsIn.
Cel mai mare grup de telecomunicatii din Franta, ce desfasoara de asemenea operatiuni in Marea Britanie, Spania, Polonia si Africa, a inregistrat castiguri inainte de taxe, impozite, depreciere si amortizari (EBITDA) de 9,68 miliarde euro, in primele sase luni ale anului fiscal, pana la 30 iunie, comparativ cu 9,42 miliarde euro in aceeasi perioada a anului trecut.

Analistii estimau in medie castiguri EBITDA de 9,62 miliarde euro, potrivit unui sondaj Reuters. Grupul a anuntat ca va plati dividende interimare de 0,60 euro/actiune.

"Consiliul a decis sa plateasca de acum inainte dividende interimare in fiecare an", a declarat directorul financiar, Gervais Pellissier, in cadrul unei conferinte de presa.

Pellissier a spus in iunie ca oferirea de dividende actionarilor a devenit mai probabila dupa ce grupul a renuntat la o oferta de 40 miliarde dolari inaintata pentru grupul TeliaSoneria.

France Telecom a inregistrat in primul semestru un profit net de 2,68 miliarde euro, si venituri de 26,3 miliarde euro, in contextul in care analistii estimau un profit de 2,78 miliarde euro si venituri de 26,27 miliarde dolari.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri