Fara “fanfara” tipica companiilor care anunta noi produse, Amazon.com, unul dintre cei mai mari reataileri online, a lansat doua noi servicii de plata online.
Astfel, Amazon.com devine un competitor direct al Google Checkout si eBay PayPal, anunta site-ul de specialitate newsfactor.com.

Retail-erul online a creat Checkout by Amazon, ca o solutie de facturare e-commerce completa care ofera utilizatorilor cu afaceri mici experienta de verificare si incredere. Acest program ofera caractaristici precum Amazon 1-Click, dar si instrumente de afaceri pentru a gestiona taxele de transport, taxele de vanzare, promotii si activitatile ulterioare vanzarii cum ar fi restituiri si anulari.

Cel de-al doilea serviciu, Amazon Simple Pay, este un set de plati pentru produse care permite micilor comercianti sa foloseasca informatiile de plata din contul personal Amazon.com ca o metoda de plata pentru tranzactiile de pe site.

Checkout by Amazon promite putine deranjamente pentru utilizatorii Amazon. Utilizatorii pot folosi informatii de pe contul Amazon sau alte site-uri create de Amazon pentru a finaliza achizitiile de la site-ul de vanzare fara sa mai introduca adresa de expeditie sau informatii de plata. De asemenea, Checkout by Amazon ofera o experienta de plata cu care a obisnuit utilizatorii Amazon.com.

Checkout by Amazon poate identifica utilizatorii Amazon.com care cumpara de la comerciantii de pe site si le ofera optiunea Amazon 1-Click si, de asemenea, creeaza o modalitate de a adauga produse de vanzare prin intermediul programului.

Checkout by Amazon ofera instrumente pentru a vizualiza, edita, stabili si anula comenzi, totodata poate cauta comenzi dupa data, pot descarca comenzile in documente text si pot imprima etichete pentru transport. Comerciantii pot marca modelul de plata cu propriul lor logo prin Amazon Payments.

Asa cum sugereaza si numele, Amazon Simple Pay (Amazon Simple Plati) este un sistem de plata simplificat. Spre deosebire de Checkout by Amazon, acesta nu ofera capacitati de a sustine in timp real calcularea taxei si a transportului, promotiilor, precum si a comenzilor anulate, comenzilor raportate si durata transportului. Cu toate acestea comerciantii pot utiliza Amazon Simple Pay pentru plati, donatii si tranzactii pe piata.

Amazon Simple Pay Standard permite comerciantilor sa ofere Amazon Payments metode de plata individuale sau sa se integreze in metodele de plata deja existente. Amazon Simple Pay Donations este usor de folosit si sigur pentru organizatiile non profit acreditate IRS pentru a colecta donatii prin intermediul Amazon Payments.

Amazon Simple Pay Marketplace este usor de folosit prin facilitarea platilor dintre cumparatori si vanzatori, si de a percepe o taxa pentru tranzactie. Daca este vorba de un furnizor de solutii e-commerce, un furnizor de cosuri de cumparaturi sau de un dezvoltator de aplicatii pentru piata, aceasta este cea mai usoara metoda de a facilita platile intre cumparatori si vanzatori.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri