Inca de anul trecut, operatorii de telefonie mobila estimau o crestere spectaculoasa a veniturilor obtinute din tonuri de apel, wallpaper, jocuri, muzica, stiri descarcate in telefoanele mobile ale abonatilor. Estimare.

Daca pentru ultimul an studii la nivel mondial vorbeau de peste 2,5 miliarde de euro cheltuiti pentru acest gen de servicii, pentru urmatoarele 12 luni, rapoarte recente estimeaza o triplare a sumei, undeva in jur de 7,6 miliarde de euro. Realizat de compania LogicaCMG, studiul acopera Europa, zona Asia-Pacific, SUA si America de Sud.

Astfel, s-a stabilit ca, in medie, un utilizator cheltuieste peste 6 euro pe luna ca sa-si descarce in mobil diverse servicii. Dar 40% dintre participantii la sondaj au declarat ca "nota de plata" va creste in urmatorul an. Un lucru firesc, ar spune operatorii de telefonie mobila, avand in vedere imbunatatirile aduse celularelor, dar si retelei. In ceea ce priveste continutul, europenii prefera buletinele informative si cele sportive, in timp ce asiaticii sunt mari amatori de filme pe telefonul mobil.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Citește și
Evenimentele online InternetCorp. Ce trebuie să știi despre noul concept
Setari Cookie-uri