Euroweb Romania investeste doua milioane de euro in infrastructura de retea, pentru anul 2008, colaborarile cu Juniper Networks si ZTE Corporation reprezentand doua etape ale proiectelor in curs de desfasurare, au declarat oficiali ai companiei.
„ Anul acesta am decis cresterea capacitatii retelei nationale SHD la N x STM-64., creand astfel noi avantaje competitive pentru pastrararea si consolidarea pozitiei de principal furnizor de Internet si transmisiuni de date in cadrul segmentului wholesale si business-to-business”, a declarat Laurentiu Stan, director general la Euroweb Romania S.A.

Potrivit reprezentantului Euroweb, contractul incheiat cu ZTE Corporation pentru achizitionarea de echipamente care suporta STM-64 a venit ca rezultat imediat al cererii crescande de banda de Internet tot mai mare.

Echipamentele achizitionate vor fi utilizate pe post de client pentru platforma DWDM deja existenta, care este construita sa suporte lungimi de unda de 10G. Ca modificari imediate aduse de acest upgrade putem specifica cresterea capacitatii, dar in acelasi timp si un management mai bun al resurselor retelei.

Upgrade-ul retelei IP la multiplu 10G este o actiune independenta de upgrade-ul retelei SDH, insa impreuna cele doua proiecte tin de strategia adoptata de Euroweb pentru 2008, de a creste avantajul competitiv fata de ceilalti operatori prin investitii importante in infrastructura nationala proprie.

Upgradarea retelei nationale Euroweb cu echipamente Juniper Networks se desfasoara pe o perioada de patru luni si presupune instalarea mai multor routere din seria M in orase importante din tara. Astfel, au fost instalate routere MX480 in Bucuresti, Timisoara, Iasi, Cluj, Constanta. Router-ul M320 va fi upgradat cu interfete 10G, urmand ca apoi sa fie mutat de la actuala locatie, Timisoara, in Frankfurt, schimbare care va conduce la cresterea capacitatii de interconectare in Frankfurt la 2x10G.

Investitiile Euroweb vor fi facute pentru circuite directe clienti si pentru reteaua nationala de backbone (IP 10G upgrade + SDH 10G Upgrade, Quality Improvement).

Cifra de afaceri Euroweb Romania pe primul trimestru al acestui an se ridica la trei milioane de euro, in crestere cu 23% fata de anul precedent. EBITDA pentru aceeasi perioada este de sapte sute de mii de euro, in crestere cu 59% fata primul trimestru al lui 2007.

Euroweb Romania este unul dintre jucatorii importanti ai pietei de telecomunicatii din Romania. Incepand cu anul 2005, actionarul principal al Euroweb Romania S.A. este Invitel Rt. Compania Invitel Rt. face parte din grupul Hungarian Telephone and Cable Corp., grup care detine cea mai mare infrastructura proprie din Sud-Estul Europei. HTCC reuneste brand-urile Invitel, PanTel, Memorex Euroweb. Hungarian Telephone and Cable Corp. este cotata la bursa americana - American Stock Exchange - sub indicativul HTC.

ZTE Corporation este cel mai mare producator de echipamente de telecomunicatii si solutii wireless din China, specializat in solutii pentru retelele operatorilor de telecomunicatii din intreaga lume. Compania produce echipamente pentru retele de telecomunicatii fixe si mobile, pentru retele optice si de date si pentru retele inteligente si de ultima generatie

Juniper Networks este lider pe piata echipamentelor de telecomunicatii, asigurand securitatea si stabilitatea comunicatiilor bazate pe retele IP. Scopul pe care si-l propune compania este de a crea platforme IP performante care sa le permita clientilor sa-si diversifice gama de servicii si aplicatii.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri