Potrivit companiei, dupa un an si jumatate de contract direct cu Dell (importator si distribuitor direct), compania a obtinut in trimestrul doi al anului 2008 cele mai bune rezultate dintre toti distribuitorii Dell si anume 35% din vanzarile Dell pe Romania si a devenit principalul furnizor de laptop-uri din Romania cu o cota de piata de 22,3% comparativ cu 19,8%, cota de piata de anul trecut.

“In industria noastra laptop-urile continua sa aiba cea mai buna crestere, dublandu-si vanzarile in unitati fata de 2007. Numai in trimestrul doi, IT&S a vandut in unitati 6.600 de laptop-uri Dell, acest numar totalizand 35% din vanzarile Dell pe Romania si peste 8% din piata(numai pe Dell). Nu sunt de neglijat nici celelate game de produse. Desi partea cea mai mare au reprezentat-o portabilele, cresterea s-a manifestat si pe celelalte game de produse cum ar fi PC-urile, statiile grafice, monitoarele, serverele si solutiile”, a declarat Dana Iorga, Chief Operating Officer IT&S.

Tot in trimestrul doi, IT&S a obtinut numai din vanzarea produselor Dell o cifra de afaceri de sase milioane dolari. Pentru cea de-a doua jumatate a anului, oficialii de la IT&S previzioneaza vanzari de produse Dell de peste 15 milioane dolari, varful de vanzari pe aceste produse preconizandu-se a fi intre 15 octombrie si 25 decembrie, spun acestia.

Citeste si:

“Compania IT&S a realizat in 2007 o cifra de afaceri de 24 milioane euro, ceea ce reprezinta o crestere de 71% fata de anul anterior, iar in 2008 isi propune o crestere de 35%”, a adaugat Iorga.

Potrivit oficialilor, in ceea ce priveste rezultatele pe categoria de produse IT, in 2007 aceste produse au reprezentat aproximativ 60% din cifra de afaceri a companiei, cele mai vandute produse din aceasta gama fiind laptop-urile cu o crestere de 200% in 2007 fata de 2006. De la inceputul anului 2008 si pana acum compania a vandut 11.700 de portabile Dell.

IT&S este o companie cu peste 14 ani vechime, ce activeaza in industria de IT&C ca importator si distribuitor al unor marci clasa A pe urmatoarele categorii: Copy & Print, Document Management & IT Solutions si Imaging & Multimedia. Brandurile distribuite pana in prezent de IT&S sunt urmatoarele: Canon, Dell, Fujitsu – Siemens Computers, Nec, Transcend si SMC. IT&S este o companie cu capital 100% romanesc, cu peste 3000 de distribuitori.