Marius Ghenea (Foto), cunoscut business-angel roman, dar si presedinte al PCfun, va face investitii majore in afacerile online ale PCfun, de pana la 1,5 - 2 milioane de dolari (1,3 milioane euro).
Dupa ce a vandut in proportie de 100% compania cu capital integral romanesc VikingProfil liderului polonez in productia si distributia de tigla metalica, Pruszynski, Ghenea planuieste sa investeasca masiv in Pcfun.ro.

''Personal, intentionez sa reinvestesc cea mai mare parte a sumelor rezultate din aceasta tranzactie in afacerile online ale PCfun, investitia mea de suflet si cea cu potentialul de crestere cel mai bun in acest moment, asa ca sunt dispus sa injectez, in urmatoarele 12 luni, o suma suplimentara fata de investitia initiala, intre 1,5 si 2 milioane dolari'', a declarat acesta.

In plus, Ghenea vrea ca alaturi de asociatul sau, Radu Mircescu, sa investeasca intr-un proiect nou, pe care nu il vor anunta decat la momentul potrivit.

''Evident, nu va fi in niciun caz un business in acelasi sector cu VikingProfil, din cauza conditiilor de ne-concurenta ale tranzactiei in cauza”, a completat Marius Ghenea.

Discutiile referitoare la vanzarea VikingProfil au inceput in luna aprilie, in paralel cu trei mari companii din industrie, ce activeaza pe pietele din Polonia, Marea Britanie si respectiv in tarile scandinave.

''Ceea ce consider ca putem castiga, atat eu cat si Radu, de pe urma acestei vanzari reusite, pe langa aspectele financiare ale tranzactiei, este mai ales confirmarea eficientei strategiei noastre de investitii si dezvoltare a afacerii, o strategie in care noi doi si echipa VikingProfil am crezut din momentul in care am demarat acest proiect de investitii anul trecut'', a adaugat Ghenea.

O alta confirmare a succesului strategiei VikingProfil, in afara tranzactiei in sine, este si faptul ca noul investitor a fost de acord sa continue in Romania intocmai planul initial de dezvoltare si extindere a afacerii creat de fondatorul companiei, Radu Mircescu. De asemenea, managementul, precum si structura de personal si organizare a VikingProfil vor ramane neschimbate.

Coordonatele deal-ului nu au fost dezvaluite, singurul lucru cert fiind acela ca valoarea tranzactiei multiplica de cateva ori valoarea investita initial.

''Este o tranzactie nu foarte mare, insa, pe de alta parte, poate fi una dintre cele mai rapide si interesante evolutii ale unui proiect dezvoltat ca investitie tip business angel, realizate pana in prezent in Romania'', conchide Marius Ghenea.

PCfun.ro, este un magazin online pentru produse IT, electronice si telefoane mobile, operat de FiT Distribution, lansat la mijlocul anului 2006.

PCfun.ro, acopera, in prezent, produse din domeniul tehnologiei informatiei si electronice, avand parteneri cu traditie in aceste industrii. Produsele comercializate in mod curent sunt de la cele comune la cele foarte specializate, de mentionat fiind următoarele branduri: Acer, Asrock, Asus, A-Data, Biostar, Canon, Compro, Dell, Fujitsu-Siemens, HP, JVC, Lenovo, LG, JVC, Mediatech, Microsoft, Nec, NOKIA, Olympus, Panasonic, Samsung, Sapphire, Sony, Sony Ericsson, Toshiba etc.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri