Vama aloca 1,2 mil. euro pentru corelarea sistemelor sale IT cu cele din UE

Autoritatea Nationala a Vamilor a inceput sa deruleze un proiect de asistenta tehnica de 1,2 milioane euro privind dezvoltarea sistemului IT pentru conexiunea cu sistemele Uniunii Europene (UE), ce va consta in introducerea noului sistem de tarif integrat comunitar (TARIC3).

Autoritatea Vamala a semnat contractul de incepere a proiectului "Continuarea dezvoltarii sistemului IT cu privire la interconectivitatea cu sistemele UE", care va dura 16 luni, arata NewsIn.

Scopul acestui program este sa implementeze conceptul DG TAXUD referitor la "Vama electronica", prin care sunt puse in practica sistemul de tarif integrat comunitar (TARIC3), sistemele relative la tarif si interfatetarea acestora cu sistemul de procesare a declaratiei vamale (CDPS).

Proiectul beneficiaza de fonduri europene de aproximativ 1,2 milioane euro si urmareste, printre altele, sa ofere statelor membre datele necesare sistemului automat de vamuire, date despre actualizarile tarifare si legislatia comerciala aplicabila la nivelul UE pentru comunitatea de afaceri si asigurarea de date pentru supravegherea operatiunilor de import-export.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri