In ciuda peisajului macroeconomic nefast, Intel este de parere ca potentialul vast pe care il detin pietele emergente este bine incadrat si asteapta sa fie descoperit.

Urmatorul pas important pe care Intel il vede in industria echipamentelor mobile este marirea numarului de utilizatori de telefonie mobila care au acces la Internet de la 2 la 3 milioane de consumatori.

“Trebuie sa pui la dispozitia utilizatorilor tehnologii noi, pe care acestia sa si le permita si pe care sa le foloseasca cu usurinta, ceea ce poate deveni un lucru destul de greu, in conditiile in care nu toti utilizatorii de mobile vorbesc aceeasi limba sau stiu ce sa faca cu o tastatura”, a declarat, pentru Forbes.com, Christian Morales, presedinte Intel pentru Europa.

In ceea ce priveste categoria de produse tehnologice pe care se vor concentra cei de la Intel pentru a acapara pietele emergente, Morales sustine ca, in momentul de fata, atat PC-urile, cat si telefoanele mobile sunt folosite de consumatori pentru a se conecta la Internet, ba chiar in unele zone din Europa (in special in nord) PC-urile au o rata de penetrare de 90%.

Exista, in prezent, doua treimi de utilizatori care doresc sa aiba acces la mediul online prin intermediul telefoanelor mobile sau laptopurilor personale, potrivit spuselor sefului Intel.

Citeste si:

Din cauza nivelului economic scazut la nivel mondial, mediul tehnologic ar putea intampina dificultati in viitorul apropiat.

“Totusi, daca urmarim evolutia domeniului tehnologic in Rusia, cresterea inregistrata este de 5, pana la 7%, iar in China si India cu 7-10%”, sustine Morales.

Cererea mare de echipamente mobile (telefoane si laptopuri) se datoreaza utilizatorilor care vor sa aiba acces nelimitat la Internet, in orice moment.

Pentru trimestrul curent, Intel a estimat venituri de 10-10,6 miliarde dolari, fata de estimarea medie a analistilor, de 10 miliarde dolari.

Profitul net a crescut in primul trimestru la 1,60 miliarde dolari, echivalent cu 28 de centi/actiune, fata de 1,28 miliarde dolari, sau 22 centi/actiune in aceeasi perioada a anului trecut.