Presa irlandeza scria, la sfarsitul saptamanii trecute, ca Payzone Plc ar putea vinde catre Proximania, filialele din Franta, Spania, Italia, dar si Polonia si Romania, pentru o suma de aproximativ 50 de milioane de lire sterline.

Compania neaga insa informatiile preluate si de o parte din presa romaneasca, conform carora Payzone Romania SA ar urma sa fie vanduta.

"Afacerea din tara noastra este un joint venture si orice tranzactie de asemenea anvergura trebuie discutata in prealabil de catre actionariat. Pana la acest moment, nu exista exprimata nicio astfel de intentie din partea actionariatului majoritar", a precizat directorul comercial al filialei din Romania, Cristina Constantin.

Citeste si:

Pe de alta parte, reprezentantii companiei de plati electronice confirma, printr-un comunicat transmis Bursei de la Londra, ca Payzone analizeaza in prezent o serie de propuneri primite de la terti interesati in achizitionarea filialelor din Spania, Italia si Franta, insa "nu exista nicio certitudine ca discutiile ce se poarta in prezent vor conduce la o tranzactie", se arata in comunicat.

Payzone Group, infiintata prin fuziunea companiilor Alphyra din Irlanda si Cardpoint din Marea Britanie, are cea mai extinsa retea independenta de plati electronice cu numerar din Europa si opereaza, anual, peste 630 milioane de tranzactii, printr-o retea ce cuprinde 240.000 de puncte de operare.

Payzone opereaza in Romania din anul 2005 si detine peste 11.000 de terminale, avand relatii comerciale cu peste 2.200 de distribuitori si parteneri de retail. Compania ofera servicii de operare electronica de plata a facturilor pentru Posta Romana si E.On.Gaz.