AMD a trecut prin una din cele mai grele perioade din istoria existentei sale, inregistrand, pana in acest moment din 2008, pierderi in valoare de 1,6 miliarde de euro, din vanzari de 2,8 miliarde euro.

In prezent, compania se lupta cu rivalii de la Intel pentru a produce chip-uri pentru calculatoare personale si servere fara sa suporte costuri mari.

AMD are in plan urmarea unei strategii inteligente, care are ca scop principal salvarea de bani si pastrarea fortei de fabricare a echipamentelor.

Hector Ruiz, CEO al companiei, declara ca isi va concentra atentia asupra unei transformari totale. Cei mai multi analisti din domeniu sustin ca modificarile care vor urma fie vor salva compania, redresand-o, fie o vor trage in jos, pana la falimentare.

Cu toate acestea, compania nu doreste sa faca dezvaluiri asupra intentiilor pe care le are legate de viitorul AMD.

Citeste si:

Pasii pe care vor sa-i urmeze cei de la AMD in continuare sunt foarte importanti, deoarece sugereaza ca AMD urmeaza sa externalizeze cel putin o parte din operatiunile sale de productie existente. Coloana vertebrala a afacerii si a operatiunilor de productie ale companiei se regasesc in Germania.

Pe langa aceasta unitate operationala, AMD mai are centre de productie si testare a chip-urilor fabricate si in Malaysia, Singapore si China. Vanzarea a catorva fabrici din Romania ar putea aduce beneficii financiare nete, dar ar putea expune compania la cateva probleme.

De cealalta parte, urmatoarea chestiune importanta pe care o vede Intel in viitorul sau este industria echipamentelor mobile, care va mari numarul de utilizatori de telefonie mobila care au acces la Internet de la 2 la 3 milioane de consumatori.

Cererea mare de echipamente mobile (telefoane si laptopuri) se datoreaza utilizatorilor care vor sa aiba acces nelimitat la Internet, in orice moment.

Pentru trimestrul curent, Intel a estimat venituri de 10-10,6 miliarde dolari, fata de estimarea medie a analistilor, de 10 miliarde dolari.