LG Electronics, producatorul sud-corean de telefoane mobile, si-a depasit in ultimul trimestru rivalul Samsung, ocupand a doua pozitie pe piata americana de telefoane mobile, aflandu-se in spatele liderului Motorola, potrivit publicatiei Financial Times.
Datele anuntate de compania de cercetare Strategy Analytics au indicat o popularitate a mai multor telefoane touchscreen produse de LG, printre care Vu si Voyager. Ambele au fost vandute de Verizon Wireless in competitie cu Apple iPhone, oferit exclusiv de AT&T in Statele Unite.

In general, piata americana a crescut cu 5,3%, pana la 41,9 milioane de telefoane fata de perioada similara a anului trecut, cresterea fiind insa mai lenta decat in Asia si Africa. Vanzarile globale au crescut cu 15%, la 297 de milioane de telefoane mobile, a anuntat Strategy Analytics.

LG a acumulat un procentaj de 21% din telefoanele vandute in Statele Unite in ultimul trimestru, recuperandu-si pozitia a doua pe care a pierdut-o in fata rivalilor de la Samsung in urma cu doi ani.

Motorola si-a extins cota sa de vanzare la 25,8% in timp ce cota Samsung a scazut la 18,6%.

Research in Motion, producatorul canadian al BlackBerry, ocupa pozitia a patra in Statele Unite, ridicandu-si pentru prima data cota de piata la mai mult de 10%. Compania a acumulat 10,6% din unitatile expediate, ajutata de cererea pentru dispozitivele multimedia Pearl si Curve.

Nokia, liderul de piata la nivel global cu mai mult de 41% din vanzarile din intreaga lume, a fost situata pe pozitia a cincea pe piata din Statele Unite dublandu-si cota de piata la 9,5%. Cota de vanzare a Apple a scazut la 1% fata de 2,7% in trimestrul anterior dupa ce a inlocuit iPhone-ul original cu iPhone 3G.

In ciuda popularitatii iPhone, Verizon Wireless, compania de telefonie mobila formata de Verizon Communications si Vodafone, a fost mai rapida la adaugarea de abonati decat AT&T in actualul trimestru, ajutata in mare parte de LG Vu si Voyager.

LG a aparut de asemenea ca cel mai mare furnizor de telefoane de la Verizon Wireless , care opereaza la nivel national o retea 3G bazata pe tehnologia CDMA (Code Division Multiple Access), un rival pentru sistemele GSM.

In timp ce Motorola ar putea pierde pozitia de lider din Statele Unite in favoarea LG in acest an, multi analisti sunt de parere ca acest lucru este putin probabil. Directorului executiv al Motorola, Greg Brown, a anuntat ca, dupa o depreciere se asteapta la semne de stabilitate pe piata globala si cea din Statele Unite.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri