Cu toate ca oportunitatea pentru astfel de discutii inca nu au aparut, Malone a declarat ca Liberty Capital, care detine participatii in companii precum Time Warner si Sprint Nextel Corp, ar prefera sa detina companii care sa genereze venituri.

“In mod cert o iesire din capitalul Time Warner in active generatoare de venituri ar fi atractiva, dar la ora actuala, nu au fost propuse ca sa putem lua o decizie in acest sens”, a declarat Malone in cadrul unei conferinte despre rezultatele trimestriale.

“Totusi am dori incercam si sa mentinem relatia cu Jeff si oamenii Time Warner, in cazul in care tranzactia ar putea fi posibila”, a mai adaugat Malone referindu-se la directorul executiv al Time Warner, Jeffrey Bewkes.

Malone care a strans actiuni intr-un portofoliu de companii, cu ceva vreme in urma a negociat schimbul participatiei din News Corp pentru a obtine controlul furnizorului american de televiziune prin satelit DirectTV Group Inc.

Din luna mai 2007, detine 103 milioane de actiuni sau 2,8% din Time Warner dupa ce a schimbat 68,5 milioane de actiuni pentru dreptul de proprietate al Time Warner la echipa Atlanta Braves Major League Baseball si la grupul Time Inc Leisure Arts.

Malone a mai declarat ca este nelamurit cu valul de speculatii legat de o posibila fuziune a companiei DirectTV cu televiziunea prin satelit Dish Network Corp.

Citeste si:

In timp ce conducerea Liberty Media a spus ca in trecut o astfel de fuziune ar fi benefica, Malone a declarat curand ca tranzactia ar fi “problematica” din perspectiva de reglementare.

Recent, Liberty Media Corp a anuntat ca venitul de la canalul de cumparaturi QVC, detinut de Liberty Interactive, a crescut cu 4% iar venitul de la Starz Entertainment, detinut de Liberty Entertainment, a crescut cu 8% in al doilea trimestru.

Venitul Liberty Interactive a crescut cu 9%, stimulata de vanzarile internationale ale QVC, compensand declinul veniturilor din Statele Unite.

Venitul grupului Liberty Interactive a crescut cu 32%. Compania a anuntat ca acum detine o participatie de 49% in DirecTV Group Inc.

Actiunile Liberty Interactive au crescut cu 14 centi sau 1%, la 14,41 dolari; actiunile Liberty Entertainment au crescut cu 61 de centi sau 2,36% la 26,46 dolari, iar actiunile Liberty capital au crescut cu 40 de centi sau 2,52% la 16,29 de dolari in tranzactionarile Nasdaq.