Corporatia NVidia a crescut cu 15% in primele sase luni ale anului in curs, afisand castiguri de 2,05 miliarde de dolari, fata de 1,78 miliarde de dolari cat s-a inregistrat in aceeasi perioada a anului trecut.

Pentru cel de-al doilea trimestru al anului fiscal 2009, veniturile s-au diminuat pana la 892,7 milioane dolari, comparativ cu 935,3 milioane dolari, cat s-a obtinut in cel de-al doilea trimestru al anului fiscal 2008, aceste cifre echivaland cu o scadere de cinci procente.

In timpul celui de-al doilea trimestru al anului fiscal 2009, NVidia inregistrat un venit de 196 de milioane dolari.

Totodata, rezultatele afisate de NVidia pentru cel de-al doilea trimestru al anului fiscal 2009 au inclus o pierdere neta de 120,9 milioane de dolari sau, altfel spus, o pierdere de 0,22 dolari per actiune.

“Rezultatele noastre financiare au fost dezamagitoare. Piata desktop-urilor din intreaga lume s-a slabit considerabil pe parcursul acestei perioade, iar miscarea competitionala pe care a avut-o compania a facut presiuni asupra afacerii noastre. Scopul nostru acum este de a aduce imbunatatiri in politica noastra de preturi, pentru a spori competitivitatea companiei”, a declarat Jen-Hsun Huang, presedinte si CEO al NVidia.

Corporatia NVidia a raportat pentru primul trimestru al anului fiscal 2009 venituri de 1.15 miliarde dolari, fata de 844.3 milioane dolari in anul fiscal 2008, reprezentand o crestere cu 37 de procente.

Nvidia este liderul mondial in tehnologia de procesare vizuala si compania care a inventat unitatea de procesare grafica (GPU), un procesor care genereaza o grafica performanta pentru statiile de lucru, computerele personale, consolele de jocuri si dispozitivele mobile.

Compania deserveste atat industria de divertisment si segmentul utilizatorilor individuali prin produsele sale GeForce, cat si segmentul profesional, de design si vizualizare prin produsele sale Quadro si domeniul foarte performant de procesare cu ajutorul produselor sale Tesla.

Nvidia are sediul in Santa Clara, California si are birouri in Asia, Europa si America.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si
Nvidia lanseaza Tegra X1 si isi extinde prezenta pe segmentul auto