Astfel, companii precum Infosys, Tata Consultancy Services (TCS) sau Wipro, care sunt localizate in spatiul indian de outsourcing, isi vor mari, ba chiar in unele cazuri ii vor intrece in venituri pe marii furnizori americani de servicii strategice Accenture, EDS sau IBM, releva cercetarea efectuata.

In plus, cercetatorii de la Gartner declara ca specialistii in outsourcing din India s-au folosit de succesul obtinut in urma castigarii unui numar tot mai mare de clienti, ajungand, astfel, sa realizeze venituri record, in crestere cu 40% de-a lungul a 30 de trimestre anuale.

Totodata, acestia s-au bucurat de o rata de crestere de aproape trei ori mai mare decat cea pe care au afisat-o marii furnizori din SUA.

Capitalizarea pietei pe care activeaza furnizorii indieni este semnificativ mai mare decat cea a EDS si asemanatoare cu cea a companiei Accenture, care sunt companii mult mai mari din punct de vedere al veniturilor obtinute, informeaza studiul Gartner.

“Marii furnizori de pe pietele emergente au inregistrat in ultimii ani rezultate tot mai bune si progrese remarcabile, astfel ca au ajuns sa-si dubleze veniturile, crescand, in 2007, cu 2,6% peste castigul inregistrat in 2004”, a declarat Partha Iyengar, director regional de cercetare la Gartner.

Citeste si:

Analistii sustin ca India a reusit sa atinga aceste performante datorita practicilor de HR de talie mondiala utilizate in furnizarea serviciilor, dar si datorita calitatii extraordinare a serviciilor promovate la preturi destul de scazute, comparativ cu standardele expuse.

Totusi, Gartner avertizeaza piata indiana de outsourcing in privinta faptului ca, pentru a-si mentine statusul din prezent, va trebuie sa continue sa evolueze intr-un ritm accelerat, pana in acel punct cand angajatii se vor clasa pe aceeasi treapta cu cei din Statele Unite din puncy de vedere al castigurilor obtinute.

Piata de outsourcing din sectorul de business va atinge, pana in 2012, o valoare de 450 de miliarde de dolari (293,5 miliarde euro), potrivit celui mai recent studiu realizat de cercetatorii de la NelsonHall.

Dupa cum arata si studiul celor de la NelsonHall, piata de outsourcing se va dezvolta, in principal, in zonele asiatice si in cele din America Latina, iar domeniile in care vor exista cereri mari de externalizare de servicii vor fi telecomunicatiile si sectorul financiar.