Yahoo i-a numit pe fostul director al Viacom, Frank Biondi, si pe fostul sef al Nextel Partners, John Chapple, in consiliul directorilor companiei americane. Aceasta decizie indeplineste promisiunea prin care se solutioneaza un conflict mai vechi cu investitorul Carl Icahn (foto), scrie Los Angeles Times.

Ambii au fost pe lista de candidati pentru conducere nominalizata de Icahn dupa ce Yahoo nu a fost vanduta catre Microsoft Corp. Dupa ce a devenit evident ca Icahn nu are indeajuns de multe voturi ale actionarilor pentru a invinge controlul board-ului, el a acceptat un compromis prin care sa i se ofere un loc in conducere si Yahoo sa lase doi dintre aliatii sai pentru scaunele secundare.

“Experienta indelungata a lui Frank Biondi in industria media, combinata cu experienta de management a lui John Chapple in telecomunicatii va oferi perspective valoroase pentru noi pentru conducerea diversificata”, a declarat presedintele Yahoo, Roy Bostock. “Aveam in vedere de mult timp sa colaboram cu acestia in cazul in care conducerea noastra isi continua eforturile de a spori valoarea actionarilor”, a mai adugat Roy Bostock.

Biondi a fost director executiv al Universal Studios din 1996 pana in 1998, inainte de asta el a fost timp de opt ani director executiv la Viacom. Chapple a fost CEO al Nextel Partners din 1998 pana in 2006, cand Sprint Corp a cumparat compania.

Fostul sef al AOL, Jonathan Miller, un aliat atat pentru Icahn, cat si pentru CEO-ul Jerry Yang, a fost vazut ca un posibil candidat in board-ul Yahoo, dar candidatura sa a “deraiat” la 1 august cand Time Warner, compania mama a AOL, a invocat o clauza neconcurentiala pe care acesta a semnat-o.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si
Setari Cookie-uri