Ambii au fost pe lista de candidati pentru conducere nominalizata de Icahn dupa ce Yahoo nu a fost vanduta catre Microsoft Corp. Dupa ce a devenit evident ca Icahn nu are indeajuns de multe voturi ale actionarilor pentru a invinge controlul board-ului, el a acceptat un compromis prin care sa i se ofere un loc in conducere si Yahoo sa lase doi dintre aliatii sai pentru scaunele secundare.

“Experienta indelungata a lui Frank Biondi in industria media, combinata cu experienta de management a lui John Chapple in telecomunicatii va oferi perspective valoroase pentru noi pentru conducerea diversificata”, a declarat presedintele Yahoo, Roy Bostock. “Aveam in vedere de mult timp sa colaboram cu acestia in cazul in care conducerea noastra isi continua eforturile de a spori valoarea actionarilor”, a mai adugat Roy Bostock.

Biondi a fost director executiv al Universal Studios din 1996 pana in 1998, inainte de asta el a fost timp de opt ani director executiv la Viacom. Chapple a fost CEO al Nextel Partners din 1998 pana in 2006, cand Sprint Corp a cumparat compania.

Fostul sef al AOL, Jonathan Miller, un aliat atat pentru Icahn, cat si pentru CEO-ul Jerry Yang, a fost vazut ca un posibil candidat in board-ul Yahoo, dar candidatura sa a “deraiat” la 1 august cand Time Warner, compania mama a AOL, a invocat o clauza neconcurentiala pe care acesta a semnat-o.