GraphOn, compania care produce soft-uri ce realizeaza accesul aplicatiilor de la distanta, a anuntat ca a depus plangere de incalcare a licentei impotriva Google. Daca GraphOn are dreptate ca serviciile Google Base, AdWords, Blogger, Sites si YouTube au incalcat patru dintre aceste drepturi, liderul in cautari ar putea sa plateasca despagubiri, precum si taxele de licenta din trecut si viitor, scrie presa internationala.

GraphOn a anuntat ca Google a incalcat patru amendamente la inceputul lui 2005, atunci cand a achizitionat Network Engineering Software (NES). Potrivit plangerii depuse la Curtea Districtuala din Districtul de Est din Texas, reiese ca Google Base, AdWords, Blogger, Sites si YouTube au folosit ilegal o licenta protejata pentru “metoda de mentinere a unei baze de date automata si accesibila”.

Alte patru licente de acest tip fac subiectul a noua procese pe care GraphOn le-a lansat impotriva IAC/InterActiveCorp, Yahoo, Match.com, Classified Ventures, eHarmony.com, Juniper Networks si AutoTrader.com. Procesul AutoTrader.com, care incalca doar doua drepturi GraphOn, a fost hotarat cu un acord de licenta de tehnologie.

Dupa cum au anuntat intr-o conferinta de presa, plangerea GraphOn cere “hotarare judecatoreasca de evidentiere a valorii alaturi de daune nespecificate. Se asteapta ca Google sa se apere singura impotriva GraphOn, iar un rezultat favorabil pentru GraphOn nu va fi doar foarte scump pentru Google, dar va permite reclamantului sa isi extinda actiunea la cateva mii de site-uri.

Numarul autorizatiilor acum detinute de GraphOn din urma achizitiei NES au crescut la 23, numar care este asteptat sa creasca in continuare ca urmare a cererilor de brevet de la Oficiul de Marca si Licenta din Statele Unite (Patent and Trademark Office)”, a declarat Robert Dilworth, CEO-ul GraphOn.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si
Ce-si doresc copiii sa devina: vlogger si influencer in top