Symantec a anuntat luni ca a semnat acordul definitiv pentru achizitionarea PC Tools, un furnizor la nivel global de produse software menite sa protejeze confidentialitatea si securitatea utilizatorilor Windows.

Datele financiare ale achizitiei nu au fost dezvaluite. Se asteapta ca tranzactia sa se incheie pana la sfarsitul anului si in prezent este supusa unor conditii de inchidere si unor aprobari regulatoare, informeaza foxbusiness.com.

Prin aceasta achizitie, Symantec isi va extinde portofoliul de produse pentru consumatori care include “premiantul” soft-urilor pentru utilitati si liderul tehnologiilor de securitate. PC Tools va ajuta Symantec sa-si mareasca numarul de consumatori din noile piete emergente si va duce la o serie de realizari pe piata, care pana acum s-au dovedit eficiente in mai multe piete din intreaga lume.

“Suntem incantati sa primim PC Tools in familia Symantec si speram ca aceasta fuziune a companiilor va oferi o valoare in plus si o sansa mai buna pentru consumatorii din intreaga lume sa-si protejeze viata digitala”, a declarat Janice Chaffin, presedintele diviziei de produse din cadrul Symantec Group. Ea a mai adaugat ca “prin alaturarea PC Tools, Symantec va construi succesul prin care sa devina liderul de piata in ceea ce inseamna servicii pentru consumatori si va ajuta la o intarire a pozitiei in fata boom-ului din pietele in curs de dezvoltare”.

PC Tools va mentine operatiuni separate in unitatea de servicii pentru clienti din cadrul Symantec, unde Simon Clausen de la PC Tools va fi director executiv. PC Tools va continua sa-si vanda produsele cu brand-ul PC Tools si va continua sa serveasca clientii sai prin canalele si partenerii existenti.

PC Tools este o companie privata din Australia, cu sedii in Statele Unite, Marea Britanie, Irlanda si Ucraina. Compania are clienti in intreaga lume si produsele lor sunt disponibile in mai mult de 196 de tari.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si