Potrivit unor surse guvernamentale, demiterea lui Dan Cristian Georgescu din functia de presedinte al Autoritatii Nationale pentru Reglementare in Comunicatii si Tehnologia Informatiei a fost semnata luni, 18 august, presedintele ANRCTI fiind demis in urma unui audit intern si a unei evaluari a activitatii institutiei conduse de Georgescu.

In urma acestui audit, s-au constatat anumite probleme, cum ar fi incalcarea mai multor preveri legale.
Decizia intra in vigoare la data publicarii in Monitorul Oficial al Romaniei, ea fiind deja trimisa spre publicare.
Autoritatea Nationala pentru Reglementare in Comunicatii si Tehnologia Informatiei (ANRCTI) a fost infiintata in decembrie 2006, prin reorganizarea Autoritatii Nationale de Reglementare in Comunicatii (ANRC), reglementatorul pietelor de comunicatii electronice si servicii postale, care si-a extins astfel atributiile si in domeniul tehnologiei informatiei.

In luna aprilie 2007, ANRCTI a preluat si atributiile Inspectoratului General pentru Comunicatii si Tehnologia Informatiei (IGCTI) in ceea ce priveste managementul spectrului de frecvente radio si supravegherea pietei echipamentelor radio si a echipamentelor terminale de comunicatii.

Citeste si:

Dan Cristian Georgescu spune ca motivele eliberarii sale din functie sunt nefondate si ca nu a avut nicio discutie cu prim-ministrul pentru a intelege nemultumirile privind activitatea sa.

"Astazi, 19 august 2008, am aflat despre decizia prim-ministrului, cu nr. 165/18.08.2008, prin care am fost revocat din functia de presedinte al ANRCTI. Motivele evocate in decizie sunt nefondate. Nu am avut nicio discutie cu primul-ministrul pentru a intelege nemultumirile sale privind activitatea mea, dar am convingerea ca dinamica pietei de comunicatii electronice din Romania, precum si aprecierile pozitive repetate ale Comisiei Europene privind activitatea ANRCTI vorbesc de la sine despre cei patru ani in care am condus arbitrul telecomunicatiilor din Romania", sustine Dan Cristian Georgescu