Cel mai mare producator de celulare la nivel mondial a anuntat ca utilizatorii Nokia Maps pot descarca mai mult de 100 de locatii turistice oferite de Lonely Planet, fiecare dintre acestea costand 7,99 euro.

“Ghidurile Lonely Planet vor ajuta turistii sa gaseasca locurile perfecte pentru a manca, pentru cumparaturi si pentru a dormi, iar pe langa acestea utilizatorii vor avea descrieri ale celor mai populare locuri si ale vietii de noapte pentru fiecare destinatie”, a anuntat Nokia.

Liderul in productia de telefoane mobile estimeaza ca piata globala online va ajunge la 100 de miliarde de euro si de aceea isi mareste oferta de servicii internet pentru clientii sai.

Citeste si:

Nokia a semnat recent cu Warner Music, Sony BMG si Universal Music Group pentru a oferi descarcari de muzica pentru clientii sai. Anul trecut a lasat un serviciu web pentru a ajuta clientii sa descarce muzica si sa se joace prin intermediul celularului, aceasta lansare fiind un impuls puternic pentru a rivaliza cu Apple iTune si iPod.

In 2007, Nokia a vandut aproximativ 440 de milioane de celulare, acumuland 40% din piata globala de telefoane mobile.

Lonely Planet este o companie globala pentru informatii turistice cu birouri in Anglia, Australia si Statele Unite. Compania are mai mult de 360 de scriitori, cercetatori si fotografi care realizeaza carti de calatorie, ghiduri digitale, aplicatii wireless si programe de televiziune.