Ericsson si STMicroelectronics au cazut de acord sa isi uneasca diviziile care produc chip-uri wirless si software pentru a crea o companie mixta ce va deveni furnizorul a patru din primii cinci producatori mondiali de telefoane mobile
Crearea noii companii a fost anuntata miercuri. Aceasta va reuni divizia Mobile Platforms a firmei suedeze Ericsson, cel mai mare producator de retele de telecomunicatii din lume si departamentul ST-NXP wireless a grupului STMicroelectronics.

"Parteneriatul este interesant, noua companie mixta urmand sa devina furnizorul celor mai mari producatori de telefoane mobile, cu exceptia firmei Motorola", apreciaza analistul Redeye, Greger Johansson.

Printre clientii ST se numara companiile de telefoane mobile Nokia si Samsung, in timp ce Ericsson este furnizorul firmelor LG Electronics si Sharp, Sony Ericsson fiind un client comun pentru ambii producatori.

Grupul suedez Ericsson va plati pentru inceput 700 milioane dolari companiei STMicro si va investi 400 milioane dolari in noua societate mixta.

Inainte de finalizarea tranzactiei, STMicro va rascumpara cele 20% din actiunile detinute inca de NXP in cadrul parteneriatului ST-NXP.

Ericsson si STMicroelectronics vor detine cate 50% din participatiile noii companii, cu sediul la Geneva, care va avea aproximativ 8.000 de angajati . Presedintele consiliului director va fi directorul executiv al Ericsson, Carl-Henric Svanberg, in timp ce directorul executiv ST, Carlo Bozotti, va ocupa functia de vice-presedinte.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri