Actiunile AMD au crescut cu 4,1% la 6,09 dolari, in timp ce ale Broadcom au scazut cu 2,3% la 26,78 dolari, dupa ce in cadrul unei conferinte a anuntat ca tranzactia va micsora veniturile din 2009.

Achizitia programata sa se incheie pana la sfarsitul anului va face AMD “mai slab si mai concentrat, timp in care va cauta un model de business care sa ofere o profitabilitate sustenabila”, a declarat presedintele si CEO-ul Dirk Meyer. El a adaugat ca vanzarea va sprijini bilantul AMD si compania va sterge valoarea scazuta a veniturilor.

“Este o miscare buna. Ceea ce incearca sa faca este sa se concentreze pe afacerea principala”, a declarat analistul companiei FTN Midwest, Joanne Feeney, adaugand ca procesorul pentru televiziune digitala AMD Xilleon este bine cotat, iar segmentul de televiziune a fost o distractie pentru ei.

Vanzarea diviziei de televiziune digitala (digital-TV) marcheaza prima miscare majora facuta de AMD pentru eficientizarea afacerii sale de cand Meyer a fost pus in fruntea companiei in iulie. El se confrunta cu o provocare formidabila de a repune compania pe profit dupa sapte trimestre pe pierdere si de a transforma modul in care computerele proceseaza grafica si informatia.

Pentru Broadcom, adaugarea diviziei de digital-TV de la AMD ofera producatorului de chip-uri pentru comunicatii o linie mult mai completa pentru produse care acopera intreg segmentul. Compania a vazut in televiziunea digitala o cheie pentru cresterea economica.

Citeste si:

“Vom fi capabili sa acceleram semnificativ linia produselor noastre ca rezultat al acestei achizitii”, a declarat
vice-presedintele Broadcom, Daniel Marotta, in conferinta pentru dezbaterea tranzactiei.

Broadcom a anuntat ca tranzactia va micsora veniturile din trimestrul al patrulea cu 3 centi per actiune, iar castigurile din 2009 se vor diminua cu aproximativ 5 centi per actiune, si se preconizeaza ca achizitia ar putea fi neutra in trimestrul al patrulea din 2009.

In urma cumpararii diviziei de televiziune digitala, 530 de angajati AMD vor lucra pentru Broadcom.
Costul structurii AMD a fost o problema majora pentru investitori, doarece AMD dorea ca plata sa fie facuta numerar dupa ce rezervele au scazut la 10% in al doilea trimestru si cu 17% in prima jumatate a anului.

Investitorii asteapta nerabdatori detalii privind strategia “Asset Smart” propusa de AMD, prin care multi cred ca vor indeparta compania de capitalul intensiv de fabricare si ar oferi o sansa sa ramana competitiv cu Intel.

Fostul CEO, Hector Ruiz, care a fost demis luna trecuta, dar care continua sa conduca strategia de schimbare “Asset Smart”, a promis schimbari in program pana la finele anului, desi multi investitori sunt nelinistiti.