Hi5, una dintre cele mai mari retele sociale din lume dupa Facebook si MySpace, va lansa versiunea pentru telefoane mobile a site-ului care va fi disponibila in 26 de limbi, scrie presa internationala.
Versiunea mobila ofera mai putine utilitati decat se gasesc pe pagina de web. Prin versiunea mobila utilizatorii vor putea trimite si primi mesaje in timp real, vor putea verifica actualizarile statusurilor, vor putea verifica profilurile prietenilor, vor putea sa comenteze articole si sa vizualizeze invitatiile de la prieteni.

De asemenea, versiunea poate arata cine este online si cine foloseste aplicatia mobila in acel moment, care poate fi utila in cazul in care utilizatorul vrea sa sune o persoana din grupul sau.

Mutarea in telefoanele mobile este importanta pentru Hi5 deoarece 80% dintre utilizatori sunt inafara Statelor Unite, in tari in care nu se vorbeste engleza precum Peru, Portugalia, Romania si Tailanda. In aceste regiuni in special cele in care se vorbeste spaniola cum ar fi America Latina unde Hi5 este foarte folosit, au cunoscut o crestere importanta a utilizarii telefonului mobil.

De asemenea, aceasta mutare schimba datele competitiei. In acest an, Hi5 este una dintre retelele sociale cu cea mai mare dezvoltare din lume, potrivit comScore, crescand de la 31,4 milioane de utilizatori lunari, in decembrie, la 56 de milioane de utilizatori in iunie. De exemplu, Facebook a cunoscut inregistrari importante in America Latina dupa ce a lansat versiunea in spaniola in luna septembrie.

Hi5 a tradus versiunea web in spaniola in urma cu cativa ani, o mutare care explica de ce s-a raspandit atat de repede in anumite tari. Reprezentantii retelei sociale cred ca ofera cele mai multe traduceri dintre retelele sociale, desi nu au verificat acest lucru.

Compania nu a dezvaluit cat de multi oameni folosesc browser-ul prin internet pentru a accesa site-ul, dar a anuntat ca numarul este mare.

Compania a folosit o combinatie de date introduse de utilizatori si traduceri profesionale pentru a crea versiunea mobila asemanatoare cu cea aplicata de Facebook la versiunile sale web. In viitor compania planuieste sa introduca simultan versiunile web si respectiv mobile in limbile suplimentare pe care decid sa le ofere.

Hi5 a subliniat ca este mai putin interesata de Silicon Valley decat unii dintre rivali. De exemplu, Facebook continua sa vina cu noi versiuni pentru aplicatiile iPhone, care indica un interes pentru Sillicon Valley. Multi dintre utilizatorii Hi5 detin telefoane care mult timp au fost populare in intreaga lume precum Nokia, LG, Samsung si Motorola, in timp ce in piete iPhone inca nu a patruns.

Fara indoiala aceasta este oportunitate pentru Hi5 sa ridice prezenta pe telefoanele mobile, in special pentru a intari popularitatea cu utilizatorii web.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri