Olimpiada din China a dat prilejul unei noi curse a mesajelor spam, speculand interesul destinatarilor pentru diversele competitii si sportivi, acest tip de mesaje incepand sa fie deja o prezenta consacrata la cele mai mari evenimente ale anului.
Mesajele spam au urmat totusi un sablon traditional, speculand interesul destinatarilor pentru diversele competitii si sportivi. Indiferent daca au mizat pe stiri despre faimosul inotator american, cu un palmares impresionant de medalii de olimpice, Michael Phelps, sau pe ultimele comentarii pe marginea pozelor nud ale concurentei la proba de arc din Suedia, Sara Boberg, mesajele spam au avut o constanta simpla: un rand sau un paragraf care sa “agate” cititorul, uneori insotite de o imagine sugestiva, alaturi de nelipsitul link catre sursa sau stirea “detaliata”.

“Aceste linkuri de obicei declanseaza o serie de downloaduri si instalari de malware care pot compromite serios intregul sistem”, a declarat seful Laboratorului de Cercetare Antispam, BitDefender, Vlad Valceanu, care a recomandat, pentru informarea asupra temelor legate de Olimpiada, site-urile specializate ale agentiilor de stiri internationale sau portalurile sportive, evitand astfel mesajele spam si consecintele nefaste ale acestora.

Atacatorii ofera pana si un sistem pregatit pentru a "elimina" virusii instalati. Acest produs software care pretinde ca detecteaza si elimina din sistem principalele amenintari informatice, incearca sa pacaleasca utilizatorii sa instaleze un program care nu tine amenintarile la distanta, ci, dimpotriva, le ofera un mediu ideal.

“Falsul antivirus pe care aceste mesaje il promoveaza prin diverse site-uri compromise sau care gazduiesc malware a fost deja utilizat si in alte valuri de spam precum asa-zisele stiri despre Angelina Jolie, campania electorala a lui Barack Obama, sau ultimele evenimente din Orientul Mijlociu. Campania de spamming legata de JO a incetat la inchiderea Olimpiadei, dar este mai mult ca sigur ca troienii vor ramane”, a adaugat Valceanu.

BitDefender este producatorul unei linii de solutii de securitate a datelor atestate pe plan international.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri