Cosmote va reduce sambata tarifele de roaming

Cosmote Romania va reduce sambata, 30 august, tarifele de roaming la nivelul impus de Comisia Europeana, pretul pentru apelurile catre statele din Uniunea Europeana fiind de 0,46 euro/minut, iar pentru cele primite de 0,22 euro/minut, la care se adauga TVA.

In prezent, tariful practicat de operator la apelurile catre statele UE este de 0,49 euro/minut, iar pentru cele primite de 0,24 euro/minut.

Abonatii Cosmote pot utiliza serviciile de roaming in 291 de retele de telefonie mobila din 150 de tari, iar posesorii de cartele au la dispozitie 266 de retele, din 147 de tari.

Cosmote Romania este al treilea operator de telefonie mobila de pe piata romaneasca, cu 4,2 milioane de clienti la finele lunii martie. Compania face parte din grupul elen de telecomunicatii mobile Cosmote.

Vara trecuta, comisarul european pentru telecomunicatii Viviane Reding a obtinut ca primirea si emiterea de apeluri vocale sa fie plafonata la 24 si respectiv 49 de eurocenti fara TVA. Aceste sume vor scadea si mai mult vara aceasta si in vara urmatoare.

In Romania, in luna octombrie 2007, reprezentantii autoritatii de reglementare in Comunicatii afirmau ca toti operatorii de telefonie mobila practicau tarifele maxime reglementate, de 49 eurocenti minutul plus TVA pentru apelurile efectuate in strainatate si 24 eurocenti pe minut plus TVA pentru apelurile primite.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri