HTC S740 va fi disponibil in Europa din septembrie 2008, iar in Romania din a doua jumatate a lunii septembrie, la un pret recomandat de 415 Euro.

"Cererea pentru terminale performante, inteligente continua sa fie in crestere la nivel global, iar HTC este gata sa indeplineasca ca si pana acum cerintele consumatorilor. HTC S740 combina un telefon premium, avand o tastatura completa, cu design-ul innovator. Cu siguranta, o anumita marime nu se potriveste tuturor, iar S740 va juca un rol important in largirea portofoliului nostru de produse", a declarat Florian Seiche, vicepresedinte HTC Europa.

S740 detine un design care ofera experiente flexibile si eficiente in ceea ce priveste expedierea mesajelor de orice tip. De la design-ul cu o tastatura cu 12 taste si pana la tastatura QWERTY, ambele capabilitati asigura atat o tastare eficienta si precisa, cat si suport pentru POP3, IMAP si Exchange push mail.

Serviciile de instant messaging si SMS pot fi accesate prin interfata cu 12 taste.

HTC S740 ofera, totodata, si aplicatii pentru mobile broadband cu o viteza maxima de descarcare de 7.2 Mbps, de 18 ori mai rapid decat 3G. Aceasta experienta completa in ceea ce priveste broadband-ul permite utilizatorilor sa foloseasca Internetul pentru browsing, accesarea Google Maps pentru a gasi o locatie, a fi la curent cu stirile, blogurile si video postcast-urile cu ajutorul reader-ului de RSS integrat.

Citeste si:

S740 urmareste designul terminalului HTC Touch Diamond, detinand acelasi tip de carcasa de culoare neagra, un display QVGA de 2.4 inci si tastatura QWERTY slide-out.

Spre deosebire de HTC Touch Diamond, noul HTC are dimenisuni mai mari, de 116.3 (L) x 43.4 (l) x 16.3 (G) mm o greutate de 140 g si o rezolutie foto de 3.2 megapixeli.

HTC Corp. a fost fondata in 1997 si creaza, produce si distribuie smartphone-uri si terminale PDA.

De la infiintare, HTC si-a dezvoltat capacitatile R&D si a fost pionier in producerea de smartphones si PDA Phones pentru operatorii si distribuitorii din Europa, SUA sau Asia. Aceste dispozitive sunt disponibile sub marca HTC sau personalizate cu numele operatorului sau partenerului.

Compania este listata la Bursa de Valori Taiwan cu indicativul 2498.