Compania "considera binevenita implicarea activa" a acestor fonduri, a declarat directorul financiar Siemens, Joe Kaeser pentru FT. "Suntem receptivi cu oricine doreste sa se alature grupului nostru in calitate de investitor", a adaugat acesta.

Ziarul a aratat ca posibilitatea ca fondurile suverane sa detina o cota importanta intr-una dintre cele mai mare companii germane ar putea alimenta discutiile politice din Germania asupra cresterii influentei unor astfel de fonduri, un subiect aprins la ora actuala.

Presedintele executiv al Siemens, Peter Loescher, a fost interesat in mod deosebit de un parteneriat incheiat luna trecuta intre rivalul sau General Electric si compania Mubadala din Abu Dhabi, pentru crearea unei companii cu capital mixt in Orientul Mijlociu.

Citeste si:

Un studiu realizat in iunie de firma de consultanta Monitor Group arata ca ingrijorarile crescande la nivel de securitate nationala, cu privire la investitiile strategice apartinand fondurilor suverane de investitii, par sa fie amplificate peste masura.

Studiul arata ca majoritate a fondurilor suverane isi concentreaza investitiile asupra dezvoltarii economice a tarii gazda sau aliate, si nu achizitioneaza active strategice sau economice importante, pentru a promova interesele politice ale unui stat.

Raportul realizat de Monitor Group vine dupa ce mai multe state si-au exprimat imgrijorarea cu privire la puterea crescanda a fondurilor suverane de investitii.