Comparativ, in primul trimestru din 2008, Dell a anuntat un profit trimestrial peste asteptarile pietei, cresterea livrarilor Dell cu 22% fiind cea mai puternica din ultimii doi ani.

Producatorul de sisteme de calcul a postat in acest al doilea trimestru din an rezultate slabe, pe fondul unui climat global ineficient in sectorul tehnologic, arata publicatia online silicon.com.

“Cheltuielile tot mai scazute in domeniul IT se raspandesc, ceea ce nu constituie o veste buna pentru viitorul acestui sector. Perspectiva pe care o are Dell in acest scop este de a reduce costurile, in special in Asia si Europa de Vest”, afirma Tim Ghriskey, director de investitii Solaris Asset Management.

Citeste si:

Pana in prezent, Dell a renuntat la 8500 de angajati, cifra care face parte dintr-un plan de restructurare ce prevede concedierea a 8900 de salariati. Rezultatele nesatisfacatoare afisate in aceasta perioada ar putea adanci concedierea de personal.

Desi marjele de profit ale companiei au scazut si ele, cu 17,2% din profitul brut, totusi, venitul a crescut cu 11%, la 16, 43 de miliarde de dolari.