In timp ce Internetul de banda larga continua sa patrunda in multe case din Marea Britanie, noile statistici ale Oficiului pentru Statistici Nationale (ONS) arata ca mai mult de o treime dintre gospodarii nu au conexiune la Internet.
Raportul ONS despre accesul la Internet indica faptul ca 65% dintre gospodarii (16,46 milioane) au acces la Internet, in crestere cu 1,23 milioane de gospodarii din anul 2007 si pana in prezent, in timp ce 35% din casele din Marea Britanie raman fara Internet, in scadere fata de acum doi ani, cand procentajul era de 43%.

Dintre casele care au acces la Internet, majoritatea (86%) sunt conectate la web prin broadband (banda larga), in timp ce conexiunile dial-up isi continua deprecierea, scazand cu un singur procent fata de anul trecut, ajungand astfel la 9%.

In total, mai mult de jumatate (56%) dintre casele britanicilor au acces la Internet prin broadband, in crestere cu cinci procente fata de 2007, potrivit raportului ONS.

Statisticile mai arata o crestere a refuzului fata de viata digitala printre britanici. Dintre gospodariile care nu au acces la Internet, o mare parte dintre respondenti au spus ca nu au nevoie sau ca nu vor sa se conecteze in urmatorii doi ani. Printre alte motive pentru care britanicii evita Internetul sunt costurile prea ridicate la echipamente si acces.

Cu toate acestea, cifrele indica faptul ca britanicii devin mai interesati de tehnologie, dupa ce doar 15% dintre respondenti au declarat ca nu au acces la web din cauza lipsei de aparate, fata de 24% de acum doi ani.

Extinderea accesului la Internet este legat de nivelul de educatie din gospodarie, mai arata raportul. Este putin probabil ca persoanele care nu au o calificare sa aibe conexiune la Internet, doar 56% dintre acestia fiind conectati, in timp ce adulti cu varsta sub 70 de ani si cu diploma de invatamant superior sunt mult mai interesati, insumand o proportie de 93%.

Generatia care continua sa foloseasca Internetul foarte rar este formata din adulti ce depasesc 65 de ani, iar 70% dintre acestia au declarat ca nu au folosit niciodata Internetul. Cu toate acestea este evident ca aceasta situatie s-a imbunatatit in comparatie cu datele de acum doi ani, care indicau un procentaj de 82%. In acelasi timp, cei cu varste intre 16 si 24 de ani folosesc Internetul cel mai des, 77% dintre acestia filosindu-l in fiecare zi sau chiar de mai multe ori intr-o zi.

Cu toate ca raportul ONS arata ca cel mai popular loc pentru conectarea la Internet este casa, numarul adultilor care au accesat domeniul web prin laptop-uri wireless sau telefoane 3G a crescut in ultimele trei luni fata de ultimul an cu cinci procente si respectiv un procent, ajungandu-se la 23% pentru laptop-uri si respectiv la 4% pentru celulare.

Pentru utilizatorii de telefoane mobile, cea mai populara activitate pe Internet este trimiterea de fotografii si alte videoclipuri. Cele mai populare activitati prin conexiunile obisnuite sunt trimiterea si primirea de e-mail-uri si gasirea de informatii despre produse si servicii.

Sud-estul este cea mai conectata regiune, 74% dintre gospodarii avand acces la Internet in 2008, urmata de Londra cu 73% si de estul Angliei cu 70%, in timp ce regiunea de nord-est are cele mai putine gospodarii conectate la Internet (54%), urmata de regiunea de nord-vest cu 56% si regiunea din mijloc cu 61%.

Diferenta din punct de vedere al conectivitatii dintre nord si sud este de 20%, fiind in crestere fata de 2006, cand diferenta era de 12%.

In timp ce trend-ul general pentru accesul la Internet continua sa creasca in casele din sud si stagneaza in regiunea de nord, sunt si cateva exceptii, conexiunile din Yorkshire si Humber crescand cu 10% fata de ultimul an.
De asemenea, statisticile arata ca accesul la Internet in Tara Galilor a cunoscut un salt semnificativ de la 57% dintre case in 2007 la 67% in acest an, depasind Anglia (66%).

Irlanda de Nord a ramas cea mai putin conectata zona din Marea Britanie, cu putin peste jumatate de gospodarii conectate (56%).
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri