Piata globala de semiconductoare a crescut in luna iulie din 2008 cu 7,6% fata de aceeasi perioada a anului trecut, fiind impulsionata de consumul sporit de bunuri electronice, dar si de cererea mare de calculatoare si telefoane mobile.
Vanzarile pe acest sector au atins in iulie 22,17 miliarde de dolari la nivel global, fata de 20,6 miliarde de dolari, cat s-a obtinut in aceeasi luna a anului precedent, arata un raport al Asociatiei Industriei de Semiconductoare (Semiconductor Industry Association – SIA).

“Unitatile LCD sunt asteptate sa creasca cu 32 de procente in acest an, iar camerele si echipamentele digitale se vor mari cu pana la 20%”, a declarat George Scalise, presedintele SIA.

Totodata, Scalise a adaugat faptul ca industria a fost ajutata si de beneficiile pe care le-a adus cresterea puternica a acestui segment (3,3%) inregistrata in Statele Unite pe al doilea trimestru din an. In plus, domeniul se bucura si de o buna recunoastere de pe pietele globale.

Vanzarile pe segmentul de semiconductoare au crescut cu 11,6% de la an la an, excluzand produsele de memorie, si 3,2 procente secvential.

Totusi, cresterea de 7,6% este mai mica decat cea afisata in luna iunie din 2008, cand s-a aratat o marire de 8 procente pe aceasta piata.

De cealalta parte, compania de cercetare Gartner a sustinut ca piata globala a chip-urilor va cunoaste o crestere lenta pana in 2010, din cauza cererilor scazute de produse care se vor inregistra in a doua jumatate a acestui an, dar si a conditiilor economice neprielnice.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri