Vanzarile pe acest sector au atins in iulie 22,17 miliarde de dolari la nivel global, fata de 20,6 miliarde de dolari, cat s-a obtinut in aceeasi luna a anului precedent, arata un raport al Asociatiei Industriei de Semiconductoare (Semiconductor Industry Association – SIA).

“Unitatile LCD sunt asteptate sa creasca cu 32 de procente in acest an, iar camerele si echipamentele digitale se vor mari cu pana la 20%”, a declarat George Scalise, presedintele SIA.

Totodata, Scalise a adaugat faptul ca industria a fost ajutata si de beneficiile pe care le-a adus cresterea puternica a acestui segment (3,3%) inregistrata in Statele Unite pe al doilea trimestru din an. In plus, domeniul se bucura si de o buna recunoastere de pe pietele globale.

Citeste si:

Vanzarile pe segmentul de semiconductoare au crescut cu 11,6% de la an la an, excluzand produsele de memorie, si 3,2 procente secvential.

Totusi, cresterea de 7,6% este mai mica decat cea afisata in luna iunie din 2008, cand s-a aratat o marire de 8 procente pe aceasta piata.

De cealalta parte, compania de cercetare Gartner a sustinut ca piata globala a chip-urilor va cunoaste o crestere lenta pana in 2010, din cauza cererilor scazute de produse care se vor inregistra in a doua jumatate a acestui an, dar si a conditiilor economice neprielnice.