Designerii Sony explica numele acestui produs prin fuziunea dintre cuvintele “sound” (sunet) si “fountain” (fantana).

Sountina imbina tehnologia de sunet cu designul pentru a oferi exact aceeasi calitate a sunetului, indiferent daca utilizatorul este asezat sau in picioare, in apropierea coloanei de sunet inalta de 1,85 metri sau la o oarecare distanta de ea. Sony o numeste Platforma Ambientala de Sunet (Circle Sound Stage), iar realizarea sa a fost posibila datorita noii tehnologii Vertical Drive.

Unitatea centrala a boxei Sountina este un tub de sticla cu aspect organic, alimentat de cateva dispozitive care disperseaza sunetul in jurul si pe intreaga lungime a tubului.

Citeste si:

Aceasta tehnologie ajuta la reducerea pierderilor de sunet pe distante mari, astfel incat distanta de propagare a sunetului de calitate este imbunatatita, iar pierderile sunt reduse la jumatate, in comparatie cu boxele conventionale.

Tehnologia Vertical Drive este dublata de unitati de bas si de distante medii, cu amplificator intern, permitand rularea directa a diferitelor suporturi: Blu-ray Disc™, DVD, Super Audio CD sau CD playere, plus playere portabile. Conexiunile sunt asigurate de intrarile optice si digital electrice/coaxiale.

Sistemul este prevazut cu telecomanda.