Nokia, cea mai mare companie producatoare de telefoane mobile, va mai lansa un atac asupra iPhone de la Apple, cu o noua linie de telefoane care va oferi acces nelimitat la un serviciu pus la dispozitia iubitorilor de muzica, scrie The Guardian.
Oricine este dispus sa cumpere in avans telefonul Nokia Comes With Music va putea sa descarce mai mult de 2,1 milioane de melodii de pe computerul lor timp de 12 luni fara sa plateasca o taxa, reprezentand aproximativ un sfert din numarul disponibil pe site-ul iTunes de la Apple.

Aceste melodii pot fi descarcate de pe telefonul Nokia, dupa un an in care utilizatorii trebuiau sa cumpere un nou dispozitiv in cazul in care voiau sa descarce noile lansari. Fata de alte servicii nelimitate de muzica, totusi, daca acestia aleg sa cumpere un nou celular, ei pot pastra toate melodiile pe care deja le-au descarcat.

Ei vor putea asculta in continuare de la computerul sau telefonul utilizatorului, de pe care pot trimite mesaje si initia apeluri.

Nokia, care spera ca telefonul va fi popular de Craciun, cand parintii vor cauta sa ofere o descarcarea legala de muzica pentru copii lor, va anunta astazi ca Marea Britanie va fi prima piata care va avea Comes With Music.
Simon Ainslie, manager director al Nokia din Regatul Unit, crede ca seria Nokia Comes With Music va fi “cel mai vandut produs de Craciun”.

“Aceasta este o propunere unica. Nimeni nu a lansat un serviciu de muzica nelimitat care sa permita pastrarea muzicii fara nicio taxa”, a declarat Ainslie. “Ceea ce incercam sa facem este sa obtinem valoarea industriei muzicale de la oameni care nu plateau pentru muzica. Sunt multi parinti care doresc sa legalizeze cumpararea de muzica a copiilor”.

In urma unei intelegeri cu asociatia formata din marii producatori de muzica (British Phonographic Industry), cativa furnizori de servicii de internet (ISP) au trimis scrisori care indica utilizatorii ilegali de continut, avertizandu-i pe acestia ca activitatile lor au fost observate. Pentru multi parinti aceasta va fi primul semn ca odraslele lor fac totul ilicit pe internet.

Nokia Comes With Music, care a fost prima data discutat anul trecut, este un pariu pentru producatorul de celulare finlandez, care reprezinta patru din fiecare 10 telefoane vandute. Exista un risc legat de pierderi pentru Nokia, care a rupt relatiile cu mai multe companii majore de telefonie mobila.

In Marea Britanie Nokia nu are un partener de telefonie mobila pentru Comes With Music, astfel oricine isi cumpara telefonul isi va pune cartela SIM deja existenta.

Toate cele cinci retele din Marea Britanie au purtat discutii cu Nokia despre Comes With Music, dar n-au gasit destul de atractiv sau profitabil acest serviciu pentru a semna. Toti operatorii au servicii proprii de descarcare a muzicii si nu vad niciun motiv pentru a subventiona un celular care conecteaza utilizatorii cu magazinul de muzica al Nokia. Totusi, Nokia inca spera sa convinga un operator sa subventioneze costul telefonului, motiv pentru care nu va stabili pretul primului telefon pana luna viitoare. Celularul este de asteptat sa coste undeva intre 100 si 300 de lire sterline (125 si 370 de euro).

Nokia a decis sa se concentreze asupra serviciilor nelimitate din cauza amenintarii reprezentate de dominatia in industrie a Apple, potrivit specialistilor. Vanzarile iPhone sunt inca mici, conform specialistilor 45 de milioane de telefoane vor fi vandute in anul urmator in comparatie cu piata globala de 1 miliard de telefoane, dar numarul ar putea creste in curand daca vor fi disponibile in mai multe retele decat in cele exclusive din Marea Britanie, Franta, Germania si Statele Unite.

Nokia, care deja a semnat cu SonyBMG, Universal si Warner Music, va plati o taxa de licenta care permite utilizatorilor sa vizualizeze cataloagele cu muzica. Acest serviciu este o incercare de a obtine venituri din descarcarile ilegale. Nokia inca poarta negocieri cu marcile de muzica independente si EMI.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri