HP vede virtualizarea produselor create ca un teritoriu deschis tuturor posibilitatilor. In plus, un studiu efectuat de Penn, Schoen & Berland arata ca 86% din marii producatori ai domeniului tehnologic au implementat deja strategia de virtualizare, iar 25% dintre participantii la cercetare vor adopta aceste game pana in 2010.

Lansarea noului program software include si serviciul HP Virtual Desktop Infrastructure, realizat in parteneriat cu Citrix XenDesktop, care “este proiectat in asa fel incat sa permita tuturor companiilor, de la micile firme la marile companii, sa utilizeze serviciile promovate de HP”, dupa cum arata compania.

Tehnologia Citrix XenDesktop permite intreprinderilor sa-si creeze desktop-uri virtuale centrale pe care sa le distribuie apoi oriunde este nevoie de ele.

HP se bazeaza in totalitate pe partenerul sau in ceea ce priveste programul de virtualizare a produselor.

Citeste si:

“Virtualizarea reprezinta un pas urias in transformarea domeniului IT. Iar pentru a face acest lucru posibil, este nevoie de o gestionare reusita si de o buna uniune cu mediile virtuale”, declara Ann Livermore, vicepresedinte executiv HP.

HP are un nou acord de dezvoltare cu furnizorul Linux, Red Hat, cu scopul de a simplifica monitorizarea si gestionarea virtualised medii, dupa cum au declarat membrii ai companiei.

Compania nu a lansat oficial noile produse. Anuntul final va fi dat pe 15 septembrie, iar detaliile cu privire la noile produse vor aparea tot in acea perioada.