Hackerii exploateaza activ doua vulnerabilitati serioase in Windows, a avertizat Microsoft marti, odata cu lansarea patch-urilor \"critice\" pentru aceste scapari.
Una dintre probleme afecteaza Microsoft Color Management Module, o componenta a Windows care lucreaza cu culori. Cealalta este legata de JView Profiler, o parte a Microsoft Java Virtual Machine. Vulnerabilitatile ar putea fi utilizate pe a rechizitiona un PC, a avertizat Microsoft.

"Atacatorii utilizeaza deja vulnerabilitatea JView Profiler pentru a descarca si a instala troieni pe PC-urile victimelor", spune Dan Hubbard, senior director la Websense Security Labs. Acesti troieni ar putea da posibilitate atacatorilor sa deturneze PC-urile si sa le includa intr-o retea de asemenea computere, cunoscuta ca "botnet", un tip de amenintare in crestere.



Vulnerabilitatile Windows sunt descrise in doua buletine emise ca parte a ciclului lunar de lansare de patch-uri al Microsoft. O a treia alerta priveste o vulnerabilitate ce afecteaza Word 2000 si Word 2002. Aceasta vulnerabilitate ar putea permite atacatorului sa preia controlul asupra PC-urilor vulnerabile.
Toate cele trei buletine de securitate au primit cel ai mare grad de risc, insa doar scaparile Windows sunt utilizate activ pentru a ataca utilizatorii. Compania incrurajeaza clientii sa aplice update-urile.
Compania de securitate Symantec a specificat ca vulnerabilitatile din JView Profiler si Color Management Module care afecteaza Windows sunt cele mai serioase dintre cele trei buletine de securitate Microsoft.




Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri