Constatarile companiei TeleGeography Research sunt importante deoarece multi furnizori de servicii de Internet din Statele Unite se confrunta cu expansiunea traficului online, si au impus limite lunare de descarcare pentru utilizatorii importanti. Cifrele emise de TeleGeography nu corespund perfect cu utilizarea exacta de Internet a gospodariilor din Statele Unite, dar ofera o indicatie mai larga a trend-urilor.

TeleGeography a anuntat ca traficul a crescut cu 53% de la jumatatea lui 2007 la jumatatea lui 2008, in jos fata de rata de crestere de 61% a celor 12 luni anterioare.

Cresterea pe distante mari in Statele Unite a fost mai mica, de 47%. Cresteri importante au avut loc in regiuni unde Internetul este la inceput de extindere. Traficul intre Statele Unite si America Latina s-a dublat.

Citeste si:

In acelasi timp, capacitatea internationala de Internet in distantele foarte mari (cum ar fi cele intercontinentale) a crescut cu 62%. De obicei, traficul de Internet este folosit la doar 29% din marimea disponibila a bandei.

Directorul companiei de cercetare, Alan Mauldin, a subliniat ca numarul noilor abonati a scazut din 2001, dar in ansamblu cresterea traficului de Internet ramane ridicata datorita cererii pentru clipurile online.