"Analizam diversele oportunitati in legatura cu SanDisk, insa nu am decis nimic deocamdata", a declarat purtatorul de cuvant Samsung, James Chung, ca raspuns la anunturi potrivit carora grupul sud-corean este interesat de producatorul american de memorii portabile, folosite in dispozitivele de stocare a informatiilor si in aparatura digitala de inalta performanta.

In cazul in care va primi acordul autoritatilor de reglementare, Samsung a anuntat ca ia in considerare cumpararea SanDisk.

Analistii sustin ca o achizitie ar putea schimba raportul de putere din industria memoriilor portabile.
"Cumpararea SanDisk de catre Samsung ar aduce mari pagupe companiei Toshiba", a declarat seful departamentului de cercetare IT din cadrul J-Star Inc, Yoshihisa Toyosaki.

Citeste si:

In cadrul unei declaratii, SanDisk a anuntat ca "poarta periodic discutii cu mai multe parti, printre care si Samsung, cu privire la posibile oportunitati de afaceri", insa nu a oferit alte comentarii.

Cotidianul online eDaily a anuntat vineri ca Samsung este interesat de preluarea companiei SanDisk, ale carei actiuni au fost afectate de o scadere a pietei memoriilor, si ca a solicitat consultanta din partea JPMorgan.