Parlamentul European a dezbatut o reforma legata de telecomunicatiile din Uniunea Europeana care va fi votata in aceasta luna. Prin aceasta reforma, Uniunea Europeana vrea sa ofere cetatenilor sai acces la Internet prin banda larga si vrea sa amendeze incalcarile produse de operatorii de pe continent, anunta Silicon.com.
Prima data, Comisia Europeana a propus reforma legilor din telecomunicatii in noiembrie anul trecut pentru a impulsiona competitia si investitiile, creand o singura piata de telecomunicatii care sa incurajeze serviciile inovatoare.

Ca parte a reformei discutate, un numar important de schimbari care ar putea afecta utilizatorii au fost dezbatute, cum ar fi localizarea imediata a numerelor mobile, intelegerea usoara a tarifelor si preturilor, o protectie mai buna a datelor si amendarea incalcarii notificatiilor de securitate. CE e de parere ca operatorii telecom ar putea fi obligati sa-si informeze clientii fara intarziere, ori de cate ori datele lor personale au fost compromise. Prin aceasta modificare, CE vrea sa impulsioneze increderea consumatorilor in securitatea serviciilor.

De asemenea, ca imbunatatire a securitatii, reformele cauta sa stearga obstacolele care absorb traficul de banda larga din Europa.

Intr-un discurs din Parlamentul European ce a avut loc saptamana aceasta, Viviane Reding, comisarul european pentru telecomunicatii, a declarat: “Salut miscarea parlamentului de incurajare a competitiei de infrastructura din urmatoarea generatie de retele prin promovarea activa si incurajarea noilor facilitati”.

“Aceste eforturi sunt binevenite si sunt in conformitate cu recomandarea pe care in prezent o pregatesc, oferind sfaturi pentru autoritatiile nationale de reglementare in aceste probleme. Dar imbunatatirea pietei mici a Internetului de mare viteza nu va trebui sa devina o noua si de durata problema pentru competitie”, a adaugat comisarul.

“Avem o multime de dovezi ca tranzitia de fibre va face pentru investitorii alternativi afacerea mult mai dificila”, a adaugat comisarul.

“In prezent, separarea de fibre nu este posibila nici tehnic, si nici economic, ceea ce inseamna ca operatorii alternativi vor trebui sa investeasca in propria fibra sau sa foloseasca serviciul beneficiarului de la care importa Internet. In multe zone geografice, unde competitia infrastructurii pare sa nu fie posibila, apropiata modificare va continua sa fie singura modalitate prin care sa pastreze competitia activa”.

Potrivit CE, cele mai importante reforme propuse, cum ar fi gama manageriala, investitiile in noua generatie de retele de telecomunicatii si consolidarea independentei furnizorilor nationali de telecomunicatii, raman sa se discute intre Parlament si Consiliu.

Consiliul European spera ca managementul conducerii, care va fi mai eficient si mai consistent, va ridica inovatiile wireless si va face posibil accesul de banda larga la Internet pentru toti europenii. De asemenea, se asteapta ca dupa aceasta mutare Uniunea Europeana sa accelereze procesul de transformare a televiziunii analog in cea digitala.

“Vom proteja statele membre ce administreaza o gama nationala de furnizori, care au resurse foarte petioase, si au realizat beneficii sociale si economice, deoarece managementul lor este eficient, transparent si flexibil si deoarece este o coordonare buna la nivel european”, a declarat comisarul Reding.

Dupa analiza PE asupra reformei propuse, Consiliul European al Ministrilor de Telecomunicatii va discuta aceasta propunere in septembrie.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri