Cea mai mare parte a eficientei energetice pe care o asigura aceste procesoare se datoreaza capacitatii de productie avansate de 45 nm si utilizarii tranzistorilor reinventati ai companiei, care folosesc o formula pe baza de hafniu, cu poarta de metal si constanta dielectrica ridicata, alaturi de tehnologia 45nm.

In plus, toate aceste versiuni din seria Intel Xeon 5200 si 5400, noi sau lansate deja, nu contin halogen.

Procesoarele sunt compatibile drop-in (fara a necesita modificari) cu platformele de procesoare Intel existente deja pe piată, din 2006.

Citeste si:

"Intel continua sa isi extinda eforturile de cercetare si dezvoltare in domeniul ecoinovatiei, oferind in acelasi timp versatilitate si performanta", a declarat Kirk Skaugen, vicepresedinte si director general al Grupului de platforme pentru servere al Intel.

Distribuitori de sisteme ca Asus, Dell, Fujitsu, Fujitsu-Siemens, Gigabyte, HP, IBM, Microstar, NEC, Quanta, Rackable Systems Inc., Supermicro, Tyan si Verari Systems sustin aceste noi procesoare. Noile procesoare serie 5400 sunt disponibile acum, iar X5270 va fi disponibil in aceasta toamna.