In schimb, Vodafone isi va continua demersul in justitie, considerand ca decizia anuntata luni de ANRCTI, privind acordarea unei licete de comunicatii mobile companiei Romtelecom, nu este de natura sa incurajeze o competitie corecta pe piata comunicatiilor mobile.

"Vodafone isi va continua demersul in justitie, considerand ca decizia anuntata astazi nu este de natura sa incurajeze o competitie corecta pe piata comunicatiilor mobile. Asa cum s-a exprimat si Consiliul Concurentei, actionarii operatorilor care detineau licente de comunicatii mobile nu erau eligibili sa participe la licitatie. Prin decizia anuntata, obiectivul initial al autoritatilor, de a creste competitia pe piata telefoniei mobile, nu a mai fost o prioritate, actionarii majoritari ai Cosmote si Romtelecom avand acum doua licente. De asemenea, credem ca, prin acordarea acestei licente la un cost de achizitie mult mai scazut in comparatie cu ceilalti operatori, se favorizeaza intrarea pe piata mobila a Romtelecom, cu implicatii semnificative asupra cadrului concurential, considera reprezentantii Vodafone.

Autoritatea Nationala pentru Reglementare in Comunicatii si Tehnologia Informatiei (ANRCTI) a anuntat ca Romtelecom va fi noul operator de telefonie mobila din Romania, desemnand compania drept castigator al licitatiei pentru noua licenta de comunicatii mobile in benzile de frecvente 410-415/420-425 MHz, potrivit unui comunicat de presa, emis joi de Autoritate.

Citeste si:

In Romania activeaza in prezent cinci operatori de telefonie mobila, care, la sfarsitul anului 2007, aveau impreuna 22,9 milioane de utilizatori si o cifra de afaceri cumulata de 2,95 miliarde de euro.

Autoritatea Nationala pentru Reglementare in Comunicatii si Tehnologia Informatiei este institutia independenta de reglementare in domeniul comunicatiilor electronice, comunicatiilor audiovizuale, echipamentelor radio si echipamentelor terminale de comunicatii electronice, inclusiv din punctul de vedere al compatibilitatii electromagnetice, tehnologiei informatiei si serviciilor postale. In activitatea sa, ANRCTI urmareste ca obiective majore: promovarea concurentei, protectia intereselor utilizatorilor finali si incurajarea investitiilor eficiente in infrastructura.