Pentru a putea beneficia de aceasta facilitate, clientii companiei HP ar trebui sa cumpere, optional, o alta baterie, un display special si un hard-disk performant, care sa le permita accesul la un timp extins de rulare a bateriei, au declarat oficialii companiei, potrivit site-ului oficial al companiei.

Pretul final la care va fi vandut produsul, numit EliteBook 6930p, este de 2.200 de dolari, iar cu discounturile aferente tranzactiilor online, acesta va atinge 1.816 dolari.

In ultimele doua luni, HP a lansat noi linii de produse pentru a satisface cererea mare de notebook-uri, dar si pentru a concura compania Dell.

Dell, unul dintre cei mai importanti furnizori globali de sisteme si servicii, a inregistrat in cel de-al doilea trimestru incheiat la 1 august un profit in scadere cu 17%, pana la 616 milioane de dolari, fata de 746 de milioane de dolari, cat obtinuse in aceeasi perioada a anului trecut.

Comparativ, in primul trimestru din 2008, Dell a anuntat un profit trimestrial peste asteptarile pietei, cresterea livrarilor Dell cu 22% fiind cea mai puternica din ultimii doi ani.

Citeste si:

Noul produs al celor de la HP va rivaliza cu modelul E6400 Latitude de la Dell, care a fost scos pe piata in august si are o baterie care poate rula incontinuu 19 ore, dupa o singura incarcare.

Hewlett-Packard si-a crescut vanzarile pe segmentul de notebook-uri cu 26% in trimestrul incheiat la data de 31 iulie, in timp ce vanzarile de desktop-uri s-au marit cu doar 6%. Vanzarile de PC-uri reprezinta o treime din veniturile totale ale companiei.

De asemenea, consumatorii dornici sa achizitioneze noul laptop HP, cu bateria care functioneaza 24 de ore dupa o incarcare, vor trebui sa descarce si un anumit sistem software si programe grafice aditionale, dupa cum sustin reprezentantii companiei.

Versiunea standard a notebook-ului costa 1.199 de dolari, iar bateria optionala - 150 de dolari. Pentru hard-disk-ul solid care stocheaza informatii mai degraba ca un chip decat ca un disc magnetic, clientii vor trebui sa plateasca in plus 900 de dolari, a declarat Mike Hockey, purtatorul de cuvant al producatorului de calculatoare Hewlett-Packard.

HP EliteBook 6930p va fi disponibil incepand cu luna octombrie a acestui an.