Inainte de inceperea prezentarii, Jobs a atacat cele mai recente stiri din presa, amuzandu-se pe seama zvonurilor legate de sanatatea sa si a contrat cu un citat al lui Mark Twain: ”Rapoartele despre moartea mea sunt mult exagerate”.

De asemenea, Jobs a prezentat schimbarile noului model de iPod Touch, care este mai subtire decat versiunea originala si care contine si un speaker.

“Am adaugat speaker incorporat, care este cu adevarat greu de aplicat mai ales in ceva atat de subtire”, a declarat Jobs, adaugand ca este pentru ascultare obisnuita, nu pentru un sunet performant.

Jobs a citat statistici care indica faptul ca iPod detine 74% din piata de MP3 si a mai spus ca mai mult de o suta de milioane de aplicatii pentru iPhone si modelele iPod Touch au fost descarcate de la deschiderea “App Store”, care a avut loc acum 60 de zile.

Noua linie de iPod combina actualizarea caracteristicilor cu reduceri de preturi de mai mult de 100 de dolari pentru modelele superioare.

Modelul iPod Touch cu memorie de 32 gigabyte costa 399 de dolari, in timp ce versiunea cu 16 gigabyte va fi vanduta cu 299 de dolari, iar cel cu memorie de 8 gigabyte va fi vandut cu 229 de dolari.

De asemenea, el a abordat problemele legate de performanta iPhone 3G si a spus ca o actualizare gratuita a iPhone 2.1 va fi lansata la sfarsitul saptamanii pentru a rezolva problemele.

Citeste si:

“Este o modificare mare. Va rezolva o groaza de probleme. Nu vor mai exista o parte din accidente si alte lucruri pe care le-am mai vazut”, a declarat Jobs la lansarea soft-ului pentru iPhone.

“Apple este o forta”, a declarat analistul de la Gartner, in timp ce se juca cu iPod-urile in camera de demonstratii, dupa prezentarea lui Jobs.

Apple a modificat neincetat modelele de iPod si, de asemenea, a mutat target-ul pentru competitori ca Microsoft, care ocupa pozitia a patra din piata MP3-urilor (2,5%) cu dispozitivul Zune.

Apple a introdus in noul Nano un senzor de miscare denumit “accelerometru”, preluat de la modelele iPhone si iPod Touch, care regleaza ecranul in felul in care aparatul este tinut si permite oamenilor sa schimbe muzica prin miscari.

Pe langa faptul ca este cel mai mic iPod facut de Apple vreodata, dispozitivul este facut cu componente non-toxice, in principal din aluminiu reciclabil si sticla, a declarat Jobs, adresandu-se framantarilor criticilor legate de efectul asupra mediului.

“Ne dorim cu adevarat sa fim atenti cu mediul prin aceste produse”, a mai adaugat Jobs.

“Acum poti avea un argument destul de bun pentru faptul ca este cel mai bun portabil pentru jocuri”, a declarat Jobs, subliniind faptul ca soft-ul este disponibil pentru mai mult de 700 de jocuri existente pe App Store.
Caracteristica senzorului de miscare a iPod Touch permite dispozitivului sa fie folosit ca un controlor cu miscari de inclinare si rasucire.