Kim a anuntat ca achizitia a fost importanta si arata interesul Google pentru piata coreeana.

”Dupa parerea mea, suntem una dintre cele mai mari achizitii facute de Google in Asia. Bineinteles, ar putea fi o parere gresita, deoarece Google nu a anuntat toate achizitiile”, a declarat vice-directorul executiv Chang-Won Kim.

Google are o pozitie mica pe piata din Coreea, care fata de China si Vietnam este una dintre tarile cu cea mai rapida crestere economica din Asia.

Kim a adaugat ca multi utilizatori de Internet din Coreea prefera sa foloseasca Yahoo! ca portal de cautare si rareori altele. El spune ca portalurile au devenit zone de confort, iar achizitia Google va ajuta la schimbarea acestei situatii.

Citeste si:

“Acum, ca parte a Google, TNC va incerca sa imbunatateasca situatia. Ne vom angaja sa crestem cota de piata a Google in Coreea. Desigur, Google nu poate deveni numarul unu in fiecare tara in care opereaza, doar pentru ca este Google. De fapt, este mai mult despre industria web coreeana decat despre Google. Cred ca industria web coreeana are nevoie de un jucator care va furniza mai multe optiuni pentru utilizatori si va ajuta la crearea unui mediu web mai deschis”, a declarat Kim.

Google are deja propria platforma de bloguri, Blogger, care a fost folosita de multe blog-uri care faceau parte din prima generatie, dar dupa ce blog-urile au cunoscut succes important multi utilizatori s-au indreptat spre platforme precum WordPress.

Tatter detine platforma de blogging, Textcube, iar prin achizitia facuta de Google spera ca acesteia sa-i creasca popularitatea in afara Coreei.

“Textcube a fost numit de criticii media mai bun decat serviciile din Statele Unite in mai multe privinte, dar am fost lipsiti de noroc in termenii globalizarii acestui produs. Speram ca prezenta globala a Google va fi un ajutor imens in raspandirea Textcube si a altor servicii web de interes din Coreea”, a adaugat Kim.