Hewlett-Packard, cel mai mare producator de calculatoare din lume, a anuntat ca planuieste sa reduca personalul cu aproximativ 25.000 de posturi, ceea ce inseamna jumatate din totalul personalului HP din Statele Unite, anunta publicatia Financial Times.

HP a anuntat ca doreste sa concedieze 24.600 de angajati in cursul a trei ani pentru a muta compania care activeaza in zona serviciilor IT, Electronic Data Systems, in divizia de computere.

Mutarea reprezinta doar 17% din forta de munca a EDS, sau in jur de 7,5% din forta de munca a celor doua companii combinate.

Aceasta decizie adauga un avant domino-ului de stiri legate de ocuparea fortei de munca, cum ar fi colapsul bancii de investitii Lehman Brothers, iar cifrele recente arata ca rata somajului din Statele Unite a crescut la 6,1% in august, fiind cel mai mare nivel al ultimilor cinci ani.

HP a anuntat ca angajatii de la EDS ar putea acoperi aproape toate reducerile de posturi.
Compania a mai anuntat ca jumatate din reducerile locurilor de munca ar putea fi in Statele Unite, majoritatea reducerilor fiind in departamentul juridic al EDS, suportul IT si resursele umane, dar si alte unitati considerate inutile de HP.

Compania a anuntat ca se asteapta ca din restructurari sa rezulte recuperari in urmatorii trei ani de 1,8 miliarde de dolari.

HP, care a inchis luna trecuta achizitia companiei cu 13,9 miliarde de dolari, a anuntat ca planuieste sa mute aproximativ jumatate din aceste pozitii in urmatorii trei ani pentru a crea o forta de munca globala care sa corespunda serviciilor de distributie adresate diversitatii pietelor si clientilor din intreaga lume”.

Aceasta restucturare vine la doua saptamani dupa ce HP si EDS au incheiat tranzactia de preluare care a fost anuntata prima data in luna mai.

Aceasta a fost cea mai mare achizitie a HP dupa cea facuta in 2002, cand a preluat producatorul de PC-uri Compaq pentru 19 miliarde de dolari.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si