Potrivit studiului GSM Association, este de asteptat ca numarul conexiunilor HSPA sa creasca cu patru milioane pe luna pana la finele anului 2008. In prezent sunt 191 operatori cu retele (HSPA) High Speed Packet Access comerciale (Asia-Pacific detine peste 40% din utilizatori) si peste 740 dispozitive de utilizator care permit HSPA (telefoane mobile, notebookuri, modemuri, etc.), de la 116 fabricanti.

Numarul total al operatorilor cu retele HSPA este de 267 in 111 tari. Cele mai des instalate viteze permise de retelele HSPA sunt intre 3.6 Mbps si 7.2 Mbps, cu viteze pentru utilizatori de peste 1 Mbps.

"Este o realizare importanta pentru HSPA si o confirmare clara ca va fi tehnologia mobila de banda larga dominanta pentru viitorul previzibil," a declarat senior analist la Juniper Research, Howard Wilcox.

Wilcox previzioneaza ca (HSPA) High Speed Packet Access va fi vazuta ca o alternativa viabila la accesul fix de banda larga in zone rurale si indepartate, dar si printre utilizatorii care se "muta frecvent." Un alt analist previzioneaza un miliard utilizatori HSPA in cinci ani.