Hewlett-Packard, cel mai mare producator de calculatoare din lume, a anuntat ca planuieste sa reduca personalul cu aproximativ 25.000 de posturi, ceea ce inseamna jumatate din totalul personalului HP din Statele Unite, anunta publicatia Financial Times.
HP a anuntat ca doreste sa concedieze 24.600 de angajati in cursul a trei ani pentru a muta compania care activeaza in zona serviciilor IT, Electronic Data Systems, in divizia de computere.

Mutarea reprezinta doar 17% din forta de munca a EDS, sau in jur de 7,5% din forta de munca a celor doua companii combinate.

Aceasta decizie adauga un avant domino-ului de stiri legate de ocuparea fortei de munca, cum ar fi colapsul bancii de investitii Lehman Brothers, iar cifrele recente arata ca rata somajului din Statele Unite a crescut la 6,1% in august, fiind cel mai mare nivel al ultimilor cinci ani.

HP a anuntat ca angajatii de la EDS ar putea acoperi aproape toate reducerile de posturi.
Compania a mai anuntat ca jumatate din reducerile locurilor de munca ar putea fi in Statele Unite, majoritatea reducerilor fiind in departamentul juridic al EDS, suportul IT si resursele umane, dar si alte unitati considerate inutile de HP.

Compania a anuntat ca se asteapta ca din restructurari sa rezulte recuperari in urmatorii trei ani de 1,8 miliarde de dolari.

HP, care a inchis luna trecuta achizitia companiei cu 13,9 miliarde de dolari, a anuntat ca planuieste sa mute aproximativ jumatate din aceste pozitii in urmatorii trei ani pentru a crea o forta de munca globala care sa corespunda serviciilor de distributie adresate diversitatii pietelor si clientilor din intreaga lume”.

Aceasta restucturare vine la doua saptamani dupa ce HP si EDS au incheiat tranzactia de preluare care a fost anuntata prima data in luna mai.

Aceasta a fost cea mai mare achizitie a HP dupa cea facuta in 2002, cand a preluat producatorul de PC-uri Compaq pentru 19 miliarde de dolari.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri