Cumpararea SanDisk ar putea ajuta compania Samsung sa reduca costurile in valoare de 350 milioane dolari, platiti companiei SanDisk pentru patentul tehnologiei flash. De asemenea, o tranzactie ar propulsa sectorul memoriilor flash al companiei sud coreene, in contextul in care piata de profil se confrunta cu o scadere a preturilor cauzata de o supraproductie.

SanDisk a anuntat ca oferta Samsung de 26 dolari/actiune in lichiditati - o prima de 80% fata de pretul acestora la finalul sedintei bursiere de luni - subestimeaza valoarea companiei, dar aceasta este deschisa unor discutii viitoare, in cazul in care pretul oferit va recunoaste "valoarea intrinseca".

Oficialii Samsung nu au luat inca o decizie privitoare la o crestere a ofertei, a declarat James Chung, un purtator de cuvand al companiei din Seul.

Citeste si:

O tranzactie la acest nivel al deveni cea mai mare preluare a companiei Samsung, care a reusit sa isi mareasca afacerea fara a recurge la fuziuni si achizitii majore.

Intr-o nota catre directorul executiv al SanDisk, Eli Harari, directorul executiv al Samsung, Yoon-Woo Lee a declarat ca este "profund dezamagit de faptul ca SanDisk continua sa aiba asteptari nerealistice legate de valoarea de piata si de pretul de achizitie corespunzator".