Acer Romania, reprezentanta locala a grupului taiwanez Acer, unul dintre cei mai mari producatori de notebookuri la nivel mondial, va incheia parteneriate cu operatorii de telefonie mobila pentru vanzarea netbook-ului (laptop de dimensiuni reduse) Aspire One.
“In Vestul Europei am inceput deja vanzarea netbook-urilor prin operatorii de telefonie mobila. Saptamana trecuta, am incheiat un parteneriat cu T-Mobile Germania. Acest lucru se va intampla si in Romania, unde lucram deja la parteneriate pentru vanzarea Aspire One prin intermediul operatorilor de telefonie mobila”, a declarat Dmitry Elizarov, sales director pentru Europa de Est al Acer.

Netbook-urile vor avea o pondere de 20-40% din totalul vanzarilor de calculatoare portabile ale Acer, desi acest segment este inca la inceput.

„Netbook-ul este un produs nou care a fost lansat nu cu foarte mult timp in urma si inca nu avem un feedback, dar este clar ca produsul este foarte cerut. Potrivit unor firme de cercetare, netbook-urile vor avea o pondere cuprinsa intre 20 si 40% din totalul pietei de calculatoare portabile. Si noi estimam ca, din totalul vanzarilor de notebook Acer, 20-40% vor fi detinute de netbook-uri”, a mai declarat Elizarov.

Pretul mediu pentru notebook-urile vandute in Romania se stitueaza undeva la 650 de euro iar trendul este de crestere datorita portabilelor specializate al caror pret este destul de mare.

”Pe piata romaneasca se observa un trend asemanator cu alte tari unde clientii achizitioneaza notebook-uri specializate cum ar fi cele ultramobile , multimedia sau cele destinate jocurilor care ar putea ridica pretul mediu pentru ca sunt mult mai scumpe decat cele obisnuite In alte tari, pretul scade semnificativ de la an la an iar in acestui lucru noi trebuie sa crestem cantitatea de produse vandute”, a mai declarat reprezentantul Acer pentru Europa de Est.

Acer planuieste sa mareasca echipa de la reprezentanta din Romania si sa isi mareasca numarul de reselleri.

„Pentru moment avem doar doi oameni in reprezentanta din Romania insa vom creste numarul angajatilor pentru ca vom aduce din ce in ce mai multe produse pe aceasta piata. Vom creste numarul resellerilor din Romania avem deja parteneriate cu jucatori importanti de pe piata de retail cum ar fi Altex”, a mai spus Dmitry Elizarov.
Potrivit acestuia Romania are un potential foarte mare de crestere pe segmentul laptopurilor datorita scaderii semnificative a segmentului desktop in favoarea calculatoarelor portabile, iar piata romaneasca este inca la inceput iar consumatorii inca sunt sensibili la pret.

Acer Romania a vandut peste 2.000 de netbookuri (laptopuri de mici dimensiuni) Aspire One, la mai putin de trei luni de cand a fost adus in Romania. In prima jumatate a acestui an, au fost vandute aproximativ 38.400 de calculatoare portabile, cu peste 180% mai multe fata de perioada similara a anului trecut. In primul trimestru, compania a detinut prima pozitie pe piata romaneasca a computerelor portabile, cu o cota de 18,8%.

La nivel mondial producatorul vrea sa atinga o cifra de afaceri de 30 de miliarde de dolari pana in 2011 in crestere cu 15% pe an.

Principalii competitori ai producatorului pe piata din Romania sunt : Dell, HP , Toshiba, Vaio, Apple, Fujitsu-Siemens.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri