Hartia reciclata de la Xerox poate constitui o alternativa echitabila si ecologica la hartia obisnuita folosita pentru documentele de circulatie interna din cadrul companiei. Insa, anumite tipuri de hartie reciclata pot fi folosite si in cazul documentelor oficiale. Astfel, pentru hartia Recycled Supreme, produsa in proportie de 80% din materiale reciclate, gradul de alb – unul dintre principalele criterii de definire a calitatii hartiei – este acelasi ca si in cazul hartiei obisnuite.

In 2008, cererea pentru hartia reciclata a crescut in comparatie cu anul precedent, iar pentru anul viitor compania preconizeaza o crestere semnificativa:

„Multe companii din Romania au politici „verzi” in ceea ce priveste utilizarea hartiei, dar au rezerve cand e vorba sa le implementeze – principalele motive sunt legate de perceptii respectiv de calitatea perceputa a hartiei reciclate si de costul ei”, explica Marius Persinaru, Country Manager Xerox Romania si Republica Moldova.

„In realitate, noi putem oferi calitate similara pe produsele reciclate, iar diferentele de pret sunt de aproximativ 11%. Ne asteptam ca anul acesta, fata de anul trecut, sa se tripleze vanzarile pe acest segment”, a continuat Marius Persinaru.

Citeste si:

In ultimii ani, tot mai multe companii care opereaza in Romania, locale sau filiale ale unor multinationale, au adoptat politici ecologiste sau au derulat proiecte de CSR in directia protectiei mediului. In acest context, consumul de hartie reciclata a crescut, singurele reticente invocate de clienti fiind cele legate de pret si calitate. Portofoliul Xerox Romania raspunde acestor reticente cu produse de calitate si diferente mici de pret.

Din gama de produse pe care Xerox o pune la dispozitie, utilizatorii pot alege intre Recycled Supreme, produsa in proportie de 80% din materiale reciclate si albita printr-o metoda speciala, fara utilizarea agentilor optici, Recycled +, Recycled si Recycled Symphony Colorata produse 100% din materiale reciclate si certificate „Nordic Swan” pentru emisii reduse in procesul de productie si „Blue Angel” pentru protejarea mediului.

Xerox Romania colaboreaza la nivel national cu 3 distribuitori si 33 de reselleri autorizati de la care se pot achizitiona toate aceste tipuri de hartie.

Solutiile Xerox pentru protectia mediului au la baza conceptul numit „The triple bottom line”. Conform acestuia, sustenabilitatea nu mai poate fi privita ca un cost suplimentar pentru afacere, ci reprezinta modalitatea de a dezvolta o afacere, adaugand performantelor financiare, potentialul performantelor sociale si de mediu.